11 angajaţi din penitenciare, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2

0
483
Imagine cu rol ilustrativ

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului.

În intervalul 06-13.08.2020, au fost înregistrate 11 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare. Polițiștii de penitenciare au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele operativ și administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție, se arată într-un comunicat al ANP.

În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 48 de polițiști de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare.

“Subliniem, astfel, că, în contextul epidemiologic național, numărul cazurilor active COVID-19 la nivelul personalului de penitenciare nu afectează continuitatea misiunilor locurilor de deținere și validează efortul constant de a preveni și limita răspândirea noului coronavirus. De altfel, referitor la persoanele private de libertate, amintim că acestea sunt zilnic monitorizate medical, iar verificările nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19”, se mai precizează în comunicatul ANP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.