VIDEO: Scandal la repartizarea posturilor pentru cadrele didactice din Constanţa

0
947

Repartizarea posturilor în sistemul şcolar din judeţul Constanţa a stârnit un adevărat scandal la Palatul Copiilor, acolo unde peste 20 de cadre didactice au fost prezente pentru a afla rezultatul concursului naţional, sesiunea 2020.

Cadrele didactice susţin că au fost nedreptăţite în cadrul ședinței publice pentru repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 la proba scrisă în cadrul concursului naţional, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată (4 ani), ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor. “Inițial era vorba de perioadă nedeterminată de angajare, iar acum posturile din aplicația Inspectoratului Școlar Județean apar pe perioadă determinată, dar tot pe 4 ani. Este o eroare din sistem, dar acum ni se spune că nu se mai poate face nimic, nu se mai poate modifica. În afară de Constanţa, mai sunt 6 județe din țară unde a apărut această problemă. În alte părți s-au putut rezolva, la noi s-a zis că nu se poate”, a declarat un cadru didactic nemulţumit.

De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa a precizat: “Noi nu putem să schimbăm regulile jocului în timpul jocului. Dumnealor ar fi vrut să fie cât mai multe posturi pe perioadă nedeterminată, dar noi nu avem atâtea câte și-ar dori. Lista cu locurile este publică din 18 iunie 2020, deci candidații au avut posibilitatea de a se informa corespunzător”.

Vom reveni.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.