117 persoane au fost evacuate din cabinele Telegondolei din Mamaia. Două persoane au suferit atacuri de panică: “Ne cerem scuze”

0
382

Au fost momente de panică, joi seara, în stațiunea Mamaia! 117 persoane au fost evacuate din cabinele telegondolei din Mamaia care s-a blocat joi seara, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Cele mai multe persoane, respectiv 62, au fost evacuate la punctul Aqua Magic, iar alte 55 au coborât la punctul Cazino.

Telegondola din Mamaia s-a blocat în timp ce mai multe persoane se aflau în cabine. Jumătate de oră au stat suspendați oamenii în interiorul telegondolei, iar o femeie a leșinat. Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a declarat că a fost vorba de o problemă tehnică și două persoane au suferit atacuri de panică. 

Cabinele telegondolei au fost acționate manual, au anunțat salvatorii, ajunși la fața locului.  “A apărut o defectiune la sistemul de rulare. Personalul a actionat sistemul de urgențe, iar apoi rularea se face mai incet, dar în condiții de siguranță. Am asigurat echipaje de urgență la cele două puncte de urcare și coborare ale telegondolei. Din persoanele scoase din cabinele de telegondolă, două au suferit atac de panică. Una dintre ele a fost transportată la spital. E o viteză de rulare de siguranță acum. Se poate comunica printr-un sistem radio cu cei din cabine. Am fost apelați prin sistemul de 112 de persoanele care au sesizat că există o problemă. Mai sunt în jur de 15 persoane de extras, iar acțiunea se va finaliza în scurt timp“, a declarat șeful ISU Dobrogea.

Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, din cauza unei probleme tehnice a trebuit sa oprim instalația. Colegii de la departamentul tehnic lucrează să remedieze această problemă cât mai repede cu putință! Încă o dată ne cerem scuze pentru situația creată!”, au transmis reprezentanții Telegondolei pe pagina de Facebook. 

Un turist a atenționat reprezentanții Telegondolei să facă verificări la stâlpul din față Hotelului Delta pentru că “începând din această seară se aude un zgomot de role/rulmenți defecte. Până acum nu se auzeau (trăncănit, tremurat). Să verifice cineva, poate nu-i mare lucru, dar poate fi și o problemă“. “Dan Gheorghiu, vă mulțumim pentru informație! Colegii de la Departamentul tehnic vor verifica acest stâlp”, au răspuns reprezentanții Telegondolei. Facem precizarea că în data de 8 iulie, în intervalul orar 14:00-17:00, s-a efectuat o revizie tehnică la Telegondolă, iar alta este programată azi.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.