Alertă cu bombă la Festivalul de Film de la Cannes: ședințele foto, anulate

0
35

Festivalul de Film de la Cannes a fost întrerupt joi la amiază din cauza unei alerte cu bombe, după ce un colet suspect a fost observat lângă una dintre intrări. Forțele de ordine au intervenit de urgență, zona fiind aglomerată.

Programul festivalului a fost dat peste cap după ce a fost declanșată alerta cu bombă. Un colet suspect a fost observat lângă una dintre intrări, iar forțele de ordine nu au mai stat pe gânduri.

Pompierii și polițiștii au intervenit de urgență, mai ales că zona era aglomerată în momentul respectiv. Forţele de ordine au securizat zona, iar oamenii au fost evacuaţi imediat, inclusiv persoanele de la centrele comerciale din zonă, restaurante şi iahturi, conform France Info. Pachetul cu pricina a fost transportat de geniști într-o zonă sigură și detonat, dar din cauza incidentului, ședințele foto programate pentru azi au fost anulate.

Potrivit publicației The Associated Press, teama de explozie a dus la evacuarea sălii Debussy, pentru scurt timp, înaintea primei proiecții a filmului Redoubtable al lui Michel Hazanavicius, care era în competiție pentru premiul Palme d’Or.

S-a raportat că un rucsac a fost lăsat nesupravegheat la intrarea în Palais des Festivals. O purtătoare de cuvânt a festivalului a declarat, potrivit The Hollywood Reporter: „În urma rapoartelor despre un obiect suspect în auditoriul Debussy, a fost inițiat protocolul de siguranță, iar foaierul teatrului a fost evacuat ca măsură de precauție. Procedura de verificare a clarificat problema și totul a revenit în ordine”. Nu este prima dată când o astfel de sperietură a întrerupt procedurile strălucitorului festival de film, care a început acum 74 de ani în 1946.

Săptămâna trecută, Variety scria că hoții intraseră în camera de hotel a actriței Jodie Turner-Smith, furând bijuterii în valoare de zeci de mii de dolari, inclusiv verigheta mamei sale. Potrivit publicației, Turner-Smith a fost mutată imediat la un alt hotel. De asemenea, i s-a oferit o echipă mai mare de securitate.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.