12 zile de pregătire complexă pentru jandarmii din cadrul Unității Speciale de Jandarmi 72 Cernavodă

0
48
Antrenamente ale jandarmilor de la Unitatea Specială 72 Cernavodă

Peste 100 de jandarmi ai Unității Speciale 72 Cernavodă au participat la un stagiu complex de pregătire, în perioada 30 august-10 septembrie. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul și sub îndrumarea instructorilor din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi (CPPCJ) Gheorgheni.

Pe durata celor 12 zile de pregătiri intensive, principala provocare s-a concentrat pe dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, în cadrul unor situații tactice nou apărute, în mediu urban și industrial. Capacitățile de cooperare și adaptabilitate au fost intens solicitate.

În plus, echipele de intervenție au fost angrenate în ședințe de tragere complexe, dinamice, pentru a-și perfecționa deprinderile legate de utilizarea armamentului în condițiile legislației în vigoare.

Antrenamentele au vizat serii de pregătire în baza unității și în poligon, iar pentru a simula condițiile reale, o parte din program s-a desfășurat atât pe platforma Centralei Nuclearo-Electrice Cernavodă, cât și în alte locații din zona apropiată centralei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.