15 clase de liceu din județul Tulcea se desființează. Părinții din Măcin au inițiat o petiție

0
1706
sursa foto: Digi24.ro

Panică printre părinții din localitatea Măcin după ce s-a aflat că Inspectoratul Școlar Județean intenționează să desființeze din clasele de liceu. Situația se regăsește însă la nivelul întregului județ.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Tulcea a luat decizia de a reduce numărul de clase de liceu de a IX-a pentru anul școlar 2021-2022. Decizia a fost aprobată și de directorii de la cele 12 licee din județ.

Vestea a ajuns însă și la urechile părinților, iar cei din Măcin s-au revoltat și au inițiat o petiție prin care speră să schimbe decizia ISJ-ului.

„ISJ Tulcea intenționează ca în anul școlar 2021-2022 să desființeze o clasă de profil teoretic la Liceul Gheorghe Munteanu Murgoci Măcin. Menționăm că acest liceu este singurul de profil teoretic din zona orașului Măcin…Asta ar însemna ca elevii din această zonă să plece spre alte licee din județ!!!“ scrie în petiția online care a adunat 1.300 de semnături se susținere.

S-a luat decizia reducerii pentru anul școlar 2021-2022 cu 15 clase de liceu. Aceasta vina ca urmare a faptului că avem cu 400 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a mai puțini anul acesta“, a explicat pentru FOCUS PRESS, directorul ISJ Tulcea, Viorica Pavel.

Fiind un gol atât de mare de elevi absolvenți de gimnaziu, automat nu s-ar ocupa toate locurile după structura actuală. Situația din prezent are ca și cauză decizia din anul 2012, când s-a început la gimnaziu cu clasa pregătitoare, ceea ce a dus la un „dezechilibru“.

Viorica Pavel a precizat că locurile rămase sunt suficiente cât să acopere cererea, iar reacția părinților este ca urmare a unei informări incomplete.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.