Modificări în circulația de pe Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei

0
385
Șoseaua Mangaliei

Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei vor fi modernizate cu bani europeni: 70 de milioane de lei, proiect depus în mandatul anterior.

În această primăvară, vor începe lucrările prevăzute în proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile pe sectorul delimitat de Gara CFR și intersecția cu DN 39E. Achizițiile de execuție a lucrărilor și a serviciilor de supervizare a șantierului sunt în derulare. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Municipalitatea va lua toate măsurile ca disconfortul creat de lucrări să fie cât mai redus.

Potrivit proiectului, peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfigurați. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată, prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta.

Vor fi executate o serie de lucrări care vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor. Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de aproximativ 26.200 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 m, și piste de biciclete pe o lungime de 3.050 m.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații.

Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă, prin marcaje și indicatoare speciale.

Prin introducerea benzilor unice de transport public, se vor elimina locurile de parcare situate la marginea părții carosabile. De asemenea, se vor monta stâlpi pentru protecția pietonilor, pentru creșterea confortului și siguranței pentru deplasările pietonale.

Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardul 1 Mai – Șoseaua Mangaliei“, finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“.

Valoare totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1,4 milioane de lei.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.