20 de deţinuţi de la Penitenciarul din Iaşi, confirmaţi cu SARS-CoV-2, trataţi la unitatea sanitară din Poarta Albă

0
335
Probe detectare COVID-19

Douăzeci de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Iaşi, în cadrul a două secţii de deţinere, au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acestea vor beneficia de tratamentul specific la Penitenciarul Spital Poarta Albă, unitate desemnată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) să asigure conduita terapeutică pentru cazurile uşoare de îmbolnăvire.

Administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi implementează măsurile specifice de intervenţie (intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea spaţiilor). Concomitent, se asigură suportul pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi se implementează recomandările.

Subliniem că misiunile locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi, iar starea de spirit a deţinuţilor este corespunzătoare. Unitatea asigură baza materială necesară prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi pune în aplicare metodologiile stabilite pentru gestionarea situaţiilor asociate acestui context epidemiologic“, a declarat comisarul şef de poliţie penitenciară Marian-Pompiliu Dima, directorul Penitenciarului din Iaşi.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.