20 de irakieni au fost depistați de polițiștii de frontieră constănțeni, la marginea unei păduri

0
322

Un grup de migranți ilegali a fost depistat în zona de frontieră verde din vecinătatea localității Ostrov. Este vorba de 19 adulți și un minor în vârstă de 13 ani, care au fost predați autorităților bulgare.

În seara de 11 octombrie, în jurul orei 18.00, acţionând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, au descoperit în apropierea frontierei de stat, la marginea unei păduri dintre localitățile Esechioi și Ostrov, 20 de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, iar în cadrul primelor verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, 19 adulți cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, și un minor în vârstă de 13 ani. La cercetări, aceștia au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind predați, în cursul zilei de astăzi, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.