Acțiune de amploare a polițiștilor de la transporturi cu o captură de 30 de kilograme de pește

0
320
Acțiune împotriva braconierilor. FOTO ARBDD

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, în apele fluviului Dunărea.

În acest context, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au surprins în flagrant delict două persoane în timp ce pescuiau, folosindu-se de o ambarcațiune cu motor și trei plase tip setcă (două monofilament).

Bărbații în cauză, de 59, respectiv 63 de ani, ar fi capturat aproximativ 30 de kilograme de pește. Întreaga cantitate de pește a fost eliberată în mediul acvatic natural – fluviul Dunărea, iar uneltele de pescuit și ambarcațiunea, în valoare de 4.900 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

În cadrul acțiunii, au fost verificate alte zece ambarcațiuni, fără a fi constatate nereguli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.