8 cadre MApN din Constanța reținute într-un dosar legat de Baza Militară Mihail Kogălniceanu! Acuzații și de tăinuire și delapidare

0
4436

8 cadre militare au fost reținute în urma celor 50 de percheziții efectuate marți, 15 noiembrie, în dosarul coordonat de Parchetul Militar București. La mijloc este vorba de furt de combustibil din cadrul Bazei Militare Mihail Kogălniceanu, însă, potrivit informațiilor noastre, speța este mult mai amplă, la mijloc fiind vorba și de fapte de delapidare, dar și de tăinuire.

Potrivit informațiilor noastre, marți, 15 noiembrie, au avut loc 50 de percheziții în Constanța și Ialomița, într-un dosar ce vizează, în principal, furtul de combustibil din Baza Militară Mihail Kogălniceanu, destinat aeronavelor de luptă. Ar fi vorba de 7 tone de combustibil, însă există indicii că ar fi mult mai mare cantitatea, motiv pentru care cercetările continuă.

Descinderile au avut loc atât la domiciliile unor militari, însă și la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, dar și în alte zone unde ar fi fost indicii că se află bunul sustras.

Așa cum este precizat mai sus, se pare că procurorii efectuează cercetări și pentru alte fapte, precum delapidare și tăinuire.

8 cadre militare au fost reținute și introduse în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Constanța, urmând să fie propuse spre arestare.

La acțiune a participat și Poliția Transporturi Constanța.

DIICOT, anchetă în 2021

Amintim că și procurorii DIICOT – Structura Centrală au efectuat, pe 24 noiembrie 2021, șase percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța.

Citește și: VIDEO Avion MIG 21 LanceR prăbușit la scurt timp după ce a decolat de la Mihail Kogălniceanu

Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana  vătămată(guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al S.U.A..

De asemenea și DNA are o anchetă în derulare.

L.B.

Citește detalii aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.