A crescut incidența cazurilor de COVID-19 în patru localități din Constanța

0
2413

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat o nouă hotărâre, din cauza creșterii incidenței cazurilor de COVID-19 în patru localități din Constanța.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a constatat vineri, 19 februarie a.c., încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în 4 unități administrativ teritoriale din județul Constanța.

Astfel, în orașul Murfatlar și în comunele Crucea și Lumina rata cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

În comuna Vulturu, s-a înregistrat o incidență de peste 3/1.000 de locuitori.

Primăriile din cele patru unități administrativ-teritoriale vor întreprinde, prin grija Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, demersuri pentru respectarea pe teritoriul acestora a măsurilor impuse conform incidenței înregistrate, pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile intră în vigoare din data de 19.02.2021 și vor fi valabile pentru 14 zile, urmând a fi reevaluate.

„Observăm că sunt, în continuare, localități în care rata de incidență crește, semn că pericolul pandemic nu ne-a părăsit. Suntem nevoiți să impunem, acolo unde este cazul, măsuri mai ferme, pentru a nu anula toate eforturile care se fac, atât prin campania de vaccinare, cât și prin respectarea regulilor de prevenție și protecție.

În ultima perioadă, ne-am aflat pe un platou, fapt certificat de cifrele pe care le înregistrăm la nivelul județului, zi de zi. Îi îndemn pe toți constănțenii să dea dovadă în continuare de răbdare și responsabilitate, așa cum au făcut-o în ultimele luni“, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, după ședința C.J.S.U. Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.