Unitățile de învățământ din Ovidiu și Techirghiol trec în scenariul galben, iar cele din Vulturu, în cel roșu

0
7645

Vineri s-au modificat scenariile de funcționare pentru 27 de unități de învățământ din județul Constanța.

Vineri, 19 februarie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat Hotărârea nr. 18, care prevede modificarea scenariilor de funcționare pentru 27 de unități de învățământ din județ, conform prevederilor Ordinului Ministerului Educației nr. 3.235/04.02.2021 și Ministerului Sănătății nr. 93/04.02.2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, grădinițele, școlile și liceele din orașele Techirghiol și Ovidiu trec în scenariul galben (2), adică merg în clase doar preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii claselor terminale, a VIII-a și a XII-a.

Grădinița și școala din comuna Vulturu trec în scenariul roșu (3), deci cursurile se vor desfășura doar on-line.

Unitățile de învățământ din comunele Mihail Kogălniceanu și Dumbrăveni vor funcționa conform scenariului verde (1): cursurile se vor susține față în față.

Reamintim că miercuri, 17 februarie a.c., grădinițele, școala și liceul din orașul Techirghiol trecuseră în scenariul verde, dar acum se întorc în cel galben, având în vedere creșterea ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.