A fost deschis dosar penal pentru decesul unei femei care s-a infectat cu SARS-CoV-2 după internarea în Spitalul Județean Constanța!

4
4235
Spitalul Județean Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

A fost declanșată o anchetă la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, după decesul unei femei, fiica acesteia reclamând mai multe nereguli. Amalia Tudor s-a adresat Poliției, Parchetului și Colegiului Medicilor, susținând că mama sa a fost lăsată să moară în spital și că cei care ar fi trebuit să o îngrijească nu i-au oferit nici măcar apă.

Pacienta, Paula Tudor, în vârstă de 53 de ani, din Năvodari, a fost internată la Spitalul Județean din Constanța, după un atac vascular cerebral la data de 5 decembrie a anului trecut.

Pe toată perioada spitalizării, de pe 5 decembrie până pe 20 decembrie, în secția Neurologie, mama a fost tratată inuman de către asistente și infirmiere. Iar doctorița i-a greșit tratamentul, nu a urmărit să îi fie asigurată starea de sănătate, nu a fost ridicată la marginea patului, era ținută însetată, înfometată, pacientele erau schimbate de către infirmiere cu aceleași mănuşi și apoi le hrăneau cu mâinile mirosind a fecale. A fost dusă într-un salon unde fuseseră pacienți COVID și, deși nu avea nevoie, i-au pus cu forța o mască infectată, și au lăsat-o fără oxigen. Ceea ce este cel mai grav este că fost dusă la ATI și legata fără a avea confirmat test. Confirmarea a venit a doua a zi. Au ținut-o cu forța deși s-a opus și nu a vrut să fie intubată. Au chinuit-o până i-au provocat un nou AVC. Sunt angajați ai Spitalului Județean Constanța, care se tem să spună adevărul despre chinurile la care a fost supusă mama”, susține Amalia Tudor, fiica pacientei, care își bazează declarațiile pe relatările cuiva din spital.

Fiica decedatei mai susține că i-a fost administrat un tratament greșit, iar din cauza frigului și a faptului că asistentele nu o îngrijeau, aceasta a făcut pneumonie. Urmare a acestui lucru, medicii au bănuit că s-ar fi infectat cu virusul SARS-CoV-2, deși la internarea în spital testul COVID a fost unul negativ.

Reprezentanții SCJU recunosc faptul că pacienta s-a infectat cu COVID-19 în unitatea medicală!

Reprezentanții unității medicale au declarat că, într-adevăr, femeia nu era infectată cu COVID-19 la internare, dar că ulterior a fost confirmată pozitiv:  Așa este, femeia, după efectuarea testului COVID la internarea în spital, a arătat faptul că nu era infectată, dar, ulterior, a fost confirmată pozitiv. Trebuie să știți că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm. Iar conform anchetei efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, tratamentul aplicat a fost unul corect. Trebuie specificat și faptul că virusul poate fi depistat după câteva zile de la infectare, știți că de aceea se stă în carantină 14 zile, pentru a fi siguri că este vorba de o infectare sau nu. Repet, DSP a efectuat la acea dată o anchetă la spital și s-a dovedit faptul că tratamentul aplicat a fost unul corect, iar medicii, asistentele au depus toate eforturile pentru a o salva pe pacientă, însă aceasta a refuzat orice tratament când a fost internată la ATI, starea dânsei s-a agravat tocmai din acest motiv, că a refuzat orice ajutor medical, aceasta avea și comorbidități, ceea ce -a afectat starea”, au declarat reprezentanții spitalului, pentru Focus Press.

De cealaltă parte, fata femeii care a decedat susține că lucrurile sunt grave în spital: “După ce i-au greșit tratamentul, au dus-o și au ținut o dezbrăcată pe un hol patru ore, că să îi facă radiografie pulmonară, și apoi au zis că a făcut pneumonie și că sigur are și COVID. Au mințit că au făcut Comisie și că au informat familia. Mint, pentru că nouă doamna doctor nu a vrut să ne mai răspundă la telefon, deși am insistat. Pe holul acela era foarte frig, se deschideau uși , s-a plâns că îi este rece, dar nu le-a păsat. Apoi au dus o cu forța la secția COVID, unde au chinuit-o până i-au au provocat un nou AVC. A fost chinuită groaznic, am în posesie înregistrări, apeluri, dovezi și în curând rezultatul medico-legal care va dovedi multe”, mai spune Amalia Tudor.

Ce spune managerul spitalului

Contactat de Focus Press, managerul spitalului, Tiberiu Tofolean declară: “Este vorba despre o pacientă care a fost internată în urmă cu trei luni din cauza unei afecțiuni neurologice severe care avea și alte comorbidități (obezitate morbidă, diabet zaharat) și a cărei evoluție, în ciuda eforturilor medicale depuse, a fost nefavorabilă. Având în vedere faptul că din pricina pandemiei programul de vizita este suspendat, medicul curant a luat în permanență  legătura cu familia, telefonic, pentru a comunica starea de sănătate a pacientei. La momentul respectiv familia a înaintat o plângere către spital, dar și către alte instituții, în care aducea multiple acuze la adresa serviciilor medicale.  De atunci și până acum s-au efectuat mai multe anchete, inclusiv Direcția de Sănătate Publică a efectuat un control în urma căruia s-a stabilit că toate procedurile efectuate au fost corecte, iar pacienta a beneficiat de investigații și tratament maximal, conform protocoalelor in vigoare, care se aplicau la momentul respectiv. Referitor la acuzațiile apărute în spațiul public recent, Conducerea Spitalului Județean va verifica aspectele semnalate”.

Familia Paulei Tudor a depus plângeri la Poliţie, DSP, Parchet şi Colegiul Medicilor. Potrivit anchetei DSP Constanța, din punct de vedere medical, tratamentul administrat a fost unul corect. Anchetele sunt încă în desfășurare la celelalte instituții.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, subinspector de poliție Andreea Iliescu a declarat pentru Focus Press faptul că a fost depusă plângere penală, iar în acest moment este în desfășurare o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au condus la decesul pacientei. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Loredana MIHAI

4 COMENTARII

  1. Sa se faca ancheta ca la carte si sa stiti ca asa este lumea moare pe capete acolo si se imbolnavesc de covid in spital …unchiul meu la fel a fost legat de pat …el s.a dus pe picioarele lui la spital iar acolo a murit cu zile oamenii faceti ceva pana cand moare atata lume faceti ancheta sa nu stie ei cand va duceti la ei la spital ca daca stiu sa vezi ce buni sunt si constienti…cata lume sa mai sufere sa isi ia oamenii de acolo morti

  2. Si mama mea a fost omorata în spitalul din Constanța. Nici până în ziua de astazi nu stim de ce a murit, ce tratament i s-a dat. Ni s-a spus că a făcut AVC, atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.