Cum vor arăta vacanțele în această vară. Ce variante au românii care vor să meargă în Grecia, Bulgaria sau Spania

0
262
Grecia, Corfu FOTO: Getty Images

Ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, a declarat la Digi24 că intenția este ca turismul să fie deschis cât mai repede și mai prompt, dar în funcție de evoluția epidemiologică.

El a adăugat că, momentan, se discută despre un mecanism prin care statele să poată recunoaște reciproc documentele care să permită călătoria – certificatul de vaccinare, testul negativ sau testul de anticorpi.

“Este vorba despre un mecanism prin care statele să poată recunoaște reciproc aceste documente și să nu mai trebuiască să facem formalități sau să întârzie oamenii la graniță, mai ales pe partea de turism. Și pe partea de turism care pleacă, dar și care vine din unele state, lucru care ar ajuta foarte mult industria. Ce vrem să facem deocamdată e o recunoaștere bilaterală a documentelor, să fie mai ușor să treci, să arăți documentele că ai fost vaccinat, că ai test negativ sau de anticorpi. Nu e discriminare, nu se adresează doar celor vaccinați. Cineva care n-a fost la vaccinare, poate a avut deja Covid sau are test negativ și n-are o problemă să circule”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.