A fost eliberat certificatul de urbanism pentru blocul din zona IPJ Constanța, în apropierea plajei 3 Papuci

0
931

Administrația lui Decebal Făgădău mai eliberează un certificat de urbanism pentru un proiect imobiliar foarte contestat! De această dată pentru un bloc cu șase etaje, ce va fi ridicat de Ștefan Stere.

La sfârșitul lunii septembrie a.c., consilierii locali aprobau un plan urbanistic zonal delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia, strada Renașterii și țărm Marea Neagră, deși acesta a stârnit nemulțumirea mai multor constănțeni. Mai multe persoane fizice și juridice au depus sesizări la Primăria Municipiului Constanța, în perioada în care acesta a fost în consultare publică, și a fost inițiată și o petiție cu privire la proiectul imobiliar inițiat de Ștefan Stere, deoarece, potrivit constănțenilor, nu se respectă mai multe aspecte.

„Nu mai vrem blocuri între case, blocuri înghesuite între blocuri, vrem construcții cu locuri de parcare suficiente și spații verzi decente. Vrem să putem coborî pietonal la mare pe niște scări care să NU ne pună sănătatea în pericol, precum cele (în)existente astăzi!  Arătam, totodată, că nu există o cale existentă de acces la amplasament, atât propunerea de acces, precum și cea de descărcare a traficului făcându-se prin această propunere de P.U.Z. pe două alei actualmente subdimensionate, care în nici un caz nu pot prelua și trafic suplimentar“, se arăta în textul petiției.

Cu toate acestea, nici sesizările constănțenilor, nici semnatarii petiției nu au reușit să oprească demararea construcției, consilierii locali aprobând planul urbanistic zonal propus de Ștefan Stere, care își dorește să construiacă un bloc cu șase etaje pe B-dul Mamaia nr. 104-106, lot 2, în zona I.P.J. Constanța, în apropierea plajei 3 Papuci.

Marți, 27.10.2020, Primăria Municipiului Constanța a eliberat certificat de urbanism pentru construirea imobilului 2S+P+6E, cu funcțiunea de locuințe colective și spațiu comercial, inclusiv pentru împrejmuire teren și organizare de șantier.

Stere Ștefan a mai fost implicat într-un proiect imobiliar controversat, care însă a fost oprit de instanța de judecată. Prin firma sa, Stejarul S.R.L., acesta dorea să ridice un bloc cu opt etaje pe str. Dezrobirii, dar Planul Urbanistic Zonal propus de sereleul său (pentru a putea construi un imobil cu opt etaje într-o zonă în care se puteau ridica doar clădiri de două etaje) a fost anulat în instanță, de unul dintre vecinii săi.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.