Rafinăria Petromidia, amendă de 100.000 de lei pentru poluare atmosferică

0
1834

Rafinăria Petromidia de la Năvodari mai bifează un ”incident” ce vizează poluarea atmosferică, iar asta pentru că, în cursul săptămânilor trecute, urmare a unei avarii, locuitorii din Corbu au fost finii observatori ai unui nor negru ce s-a abătut peste localitate. Norul a fost vizibil și în Constanța, chiar pe lungimea mării.

Reamintim că la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urmă cu patru ani, a avut loc un incident grav care s-a soldat cu decesul a doi bărbați; mai precis, pe platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei, mai mulți lucrători efectuau reparații la o conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu. A fost întocmit dosar penal, iar societatea a fost trimisă în judecată. La rândul ei, Garda de Mediu a tot efectuat cercetări, încheiate cu sancțiuni, pentru poluare atmosferică.

Iată că în luna octombrie a anului curent un fum negru și dens le-a dat bătăi de cap locuitorilor din localitatea constănțeană Corbu, disconfortul olfactiv fiind ridicat, motiv pentru care oamenii au reclamat situaţia autorităţilor. Potrivit surselor noastre, a fost vorba despre o degajare de fum și noxe în atmosferă, urmare a unei probleme provenite de la o instalație. Problema a fost remediată după o oră şi jumătate.

Societatea a fost sancționată de Garda de Mediu cu suma de 100.000 de lei, mai precizează sursele noastre, motivul fiind acela că Petromidia deține o autorizație integrată de mediu, complexă, fapt care obligă compania să ia măsurile necesare pentru evitarea poluării atmosferice.

Contactaţi de Focus Press, reprezentanţii companiei au precizat că:

“Pe data de 14 octombrie, în urma unei opriri accidentale survenite la un compresor al unei instalații din rafinărie, fluxul de gaze a fost redirecționat către sistemul de facle, pentru ardere și neutralizare controlată, o operațiune standard de siguranță în astfel de cazuri. A rezultat o degajare de fum, care, însă, nu a pus în pericol comunitățile învecinate sau mediul înconjurător. Autoritățile competente au fost notificate cu privire la această situație”.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.