A fost reluată licitația pentru prima etapă a reabilitării rețelelor termice primare din municipiul Constanța

0
132

Primăria Municipiului Constanța a relansat anunțul de achiziție publică al execuției de lucrări, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa I“.

Obiectul contractului constă în executarea lucrărilor, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa I“. În cadrul studiului de fezabilitate, în prima etapă s-a propus reabilitarea a 21,605 km de traseu aparținând magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.

Scopul lucrărilor îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice primare. Aceasta va fi realizată prin folosire de tehnologii noi, care să conducă la creșterea eficienței energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi și calitativi solicitați la consumatori și cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantității de poluanți.

La rețeaua termică primară sunt racordați direct și consumatorii: 42 de puncte termice pentru societăți comerciale și instituții, precum și 28 de puncte și module termice la consumatori particulari, locuințe.

În cadrul reabilitării se redimensionează conductele și se renunță la unele care nu mai sunt necesare.

Majoritatea căminelor, amplasate de regulă în carosabil, au o stare avansată de uzură. Conductele ce compun rețeaua termică primară au durata de viață expirată, o vechime de peste 40 de ani, astfel încât starea tehnică este extrem de precară. Din cauza stării de uzură avansate, numărul avariilor înregistrate de RADET, actual Termoficare Constanța SRL (de la 1 septembrie a.c.) a crescut considerabil, iar în anul 2020 acestea au ajuns la 428.

Astfel, obiectul contractului este reprezentat de:

– Întocmirea documentațiilor de proiectare pentru fazele: Obținerea tuturor avizelor/acordurilor și autorizațiilor necesare de la toate autoritățile naționale a căror legislație impune acest lucru și pentru toate fazele de derulare a contractului, DTAC, Proiectul Tehnic de execuție, Detalii de execuție, Documentație pentru obținerea autorizației de funcționare ISCIR (acolo unde este cazul), Plan de securitate și sănătate pe șantier, Documentație As-Built (incluzând și cărțile conductelor); Obținerea aprobării programelor de control și verificare care conțin și fazele determinante ale lucrărilor, de către Inspectoratul de Stat în Construcții (după caz);

– Asistență tehnică din partea proiectantului;

– Achiziția de materiale;

– Execuția lucrărilor și punerea în funcțiune a instalațiilor;

– Testarea și punerea în funcțiune (PIF), după terminarea lucrărilor de execuție

Finanțarea investiției se va realiza din următoarele surse: Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) 85%, buget de stat 13% și buget local 2%. Valoarea totală a investiției este de 93.5444.106,03 de lei, adică peste 19 milioane de euro.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.