A fost semnat contractul: fonduri nerambursabile pentru reabilitarea mai multor blocuri din Cernavodă

0
536
Primăria Cernavodă. FOTO Cătălin SCHIPOR

Administrația Publică Locală din Cernavodă a depus, în octombrie 2016, documentația necesară în vederea obținerii de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea termică a 9 blocuri de locuințe ce au asociație de proprietari din orașul Cernavodă.

În data de 6 august 2020, primarul oraşulu, Liviu-Cristian Negoiță a semnat contractul de finanțare pentru primele 5 blocuri de locuințe ce au primit finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Programul Național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, derulat conform O.U.G. nr. 18/2009.

Valoarea totală a investiției este de 6.583.470,00 lei. Finanțarea de la bugetul de stat este în cuantum de 60%, cofinanțarea de la bugetul local este de 30% iar cota asociației de proprietari de 10%. Conform HCL nr. 173/31.07.2019, cota asociației de proprietari este preluată de către bugetul local.

Principalele lucrări ce urmează a se executa presupun: izolarea termică a fațadei blocurilor cu vată bazaltică, înlocuirea tâmplăriei exterioare (inclusiv închiderea balcoanelor), izolarea termică a planșeului subsolului, reablitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic (încălzire și apă caldă de consum) din partea comună a blocului de locuințe, repararea instalației de distribuție a apei reci din subsolul blocului până la căminul de branșament, refacerea acoperișului etc.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.