Pregătiri pentru începerea noului an şcolar: la Năvodari au fost achiziţionate tablete pentru elevii fără posibilități materiale

0
704

Scenariile care sunt luate în discuţie în privinţa începerii noului an şcolar, din toamnă, au fost subiectul unei şedinţe la Năvodari. În contextul epidemiologic actual, primarul Năvodariului, Florin Chelaru, a invitat la dezbatere reprezentanții școlilor și liceului din oraș, în vederea evaluării stadiului pregătirilor pentru noul an școlar 2020-2021.

Școala începe la 14 septembrie și trebuie să fim pregătiți nu doar pentru deschiderea în siguranță a unităților de învățământ, ci și pentru susținerea învățământului la distanță acolo unde se va impune. Astfel, în cadrul întâlnirii de astăzi, am identificat necesitățile unităților de învățământ din Năvodari privind digitalizarea claselor și am discutat, împreună cu reprezentanții unei firme specializate, care ar fi soluțiile tehnice posibile. Școlile au făcut pași mari privind achiziția de echipamente IT necesare, fondurile alocate de Primăria Năvodari fiind folosite în acest sens. S-au achiziționat tablete pentru elevii fără posibilități materiale, dar și laptopuri pentru desfășurarea orelor. În perioada următoare, în funcție de necesitățile fiecărei școli, voi propune Consiliului Local Năvodari achiziția de noi echipamente astfel încât toate unitățile de învățământ să fie pregătite să susțină inclusiv învățământ online de la distanță. Este important ca procesul educațional să aibă continuitate, dar și să conștienizăm faptul că digitalizarea învățământului nu este una de conjunctură ci este o parte importantă a viitorului școlii românești”, a declarat Florin Chelaru, primarul oraşului Năvodari.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.