A fost stabilit termenul de judecată în care Primăria trebuie să recupereze banii cheltuiți de Făgădău pe unele deplasări în străinătate

0
132
Decebal Făgădău

Acțiunea prin care Primăria Constanța și fostul primar, Decebal Făgădău, se judecă privind recuperarea unor cheltuieli, la solicitarea Curții de Conturi, va demara în luna noiembrie a acestui an.

Așa cum am mai arătat relativ recent, la Tribunalul Constanța, Secția I Civilă, a fost înregistrat dosarul 4448/118/2022, în care municipiul Constanța, prin primarul Vergil Chițac, în calitate de reclamant, l-a chemat în judecată pe Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, obiectul dosarului fiind: ”pretenții”.

 În principiu, Curtea de Conturi a stabilit, în urma unui audit, că fostul primar, Decebal Făgădău, împreună cu mai mulți consilieri, au de returnat diverse sume de bani pe care le-au cheltuit cu ocazia unor deplasări în străinătate. Nu este vorba despre vacanțe, ci despre întâlniri oficiale și evenimente la care au fost invitați și reprezentanți ai Primăriei Constanța.

Numai că, la revenirea în țară, aceștia nu ar fi depus raportul referitor la aceste cheltuieli, așa cum prevede legea, iar acest lucru a fost consemnat de inspectorii Curții de Conturi, în urma unui audit din 2019.

De fapt, potrivit unor surse apropiate fostului edil, rapoartele de cheltuieli au fost depuse, însă nu au fost introduse în ședințele de consiliu de către secretarul general. Primăria s-a judecat, apoi cu Curtea de Conturi, contestând raportul acesteia ca urmare a controlului efectuat. A pierdut, însă, acest proces, motiv pentru care Curtea a dispus recuperarea banilor cheltuiți pe deplasări, adică 52.217,19 lei,reprezentând cheltuieli de deplasare efectuate de delegația Primăriei Constanța.

Așa s-a ajuns în situația în care Primăria Constanța se judecă cu fostul primar Decebal Făgădău, iar primul termen de judecată va avea loc pe data de 4 noiembrie a.c.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.