Regulamentul parcărilor din Constanța, în forma modificată, ar putea intra în dezbatere publică, în această săptămână

0
410

Proiectul modificat al regulamentului parcărilor din Constanța ar trebui să intre în dezbatere publică, în această săptămână, transmite Primăria Constanța, prin intermediul Biroului de Presă.

Consilierii locali PNL și USR au anunțat că au depus amendamentele la primărie în vederea modificării regulamentului parcărilor, iar acum așteaptă să fie pus proiectul în dezbatere publică.

„Noi am depus amendamentele la primărie. Cred că este o chestiune de câteva zile”, a spus și consilierul local PNL, Costin Avătavului.  

„Din informațiile mele ar trebui să fie urcat în transparență până la sfârșitul acestei săptămâni, maxim săptămâna viitoare. Amendamentele sunt depuse de săptămâna trecută”, a confirmat, pentru Focus Press, viceprimarul Florin Cocargeanu (USR).

Context:

Pe 11 august a.c., primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, anunța modificările propuse în vederea regulamentului parcărilor, în urma consultărilor avute cu reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local Constanța. Atunci, edilul-șef preciza că forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. Astfel, „în câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”, spunea Vergil Chițac.

Citește mai multe aici: Primarul Vergil Chițac, noi precizări despre modificarea regulamentului parcărilor: „În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”

Consiliul Local Constanța a decis, pe data de 26 iulie 2022, în cadrul ședinței extraordinare, suspendarea obligației de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, zilnic, între orele 19:00 și 09:00, până la 31 decembrie, inclusiv. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 24 de voturi „pentru”.

Pe 21 iulie 2022, consilierii locali nu s-au înțeles asupra modificărilor. Deși acestea au fost dezbătute timp de două ore, iar atât PNL, USR, cât și PSD, au venit cu amendamente, proiectul de hotărâre ce prevedea gratuitatea parcării pe timpul nopții în Constanța, a picat la vot, pe ultima sută de metri, după zece voturi „pentru” și 14 abțineri. Atunci, primarul Vergil Chițac nu a participat la ședință, atribuțiile lui fiind preluate de viceprimarul Ionuț Rusu.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 23 aprilie 2021. Acesta a primit 19 voturi „pentru” și 8 împotrivă. Regulamentul a trecut datorită votului consilierilor PNL și USR.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.