Primarul Vergil Chițac, noi precizări despre modificarea regulamentului parcărilor: „În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”

0
2826

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, joi, 11 august a.c., modificările propuse în vederea regulamentului parcărilor, în urma consultărilor avute cu reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local Constanța. Edilul-șef a precizat că forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. Astfel, „în câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”, spune Vergil Chițac.

Postarea primarului Vergil Chițac:

„Dragi constănțeni, așa cum am promis, am reunit reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local, în două întâlniri succesive, pentru a modifica Regulamentul parcărilor publice din Constanța. Pe scurt, câteva dintre modificările propuse:

  • Menținem gratuitatea parcării, în intervalul orar 19:00-09:00, în weekend și de sărbătorile legale;
  • Introducem noi abonamente pentru zona 0 și zona 1, abonamente zilnice și săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar;
  • Introducem abonamente anuale pentru toate zonele.
    Nu vom neglija însă vocea dumneavoastră, a tuturor constănțenilor. Înainte de a fi supus aprobării consilierilor locali, forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța.
    Vă mulțumim pentru implicare și așteptăm opiniile dumneavoastră”.

Tribunalul Constanța a decis, miercuri, 10 august a.c., respingerea cererii de anulare a regulamentului parcărilor din municipiul Constanța, formulată de Organizația Patronală Mamaia-Constanța.

Citește și: Tribunalul Constanța, decizie în privința cererii de anulare a regulamentului parcărilor

Context:

Consiliul Local Constanța a decis, pe data de 26 iulie 2022, în cadrul ședinței extraordinare, suspendarea obligației de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, zilnic, între orele 19:00 și 09:00, până la 31 decembrie, inclusiv. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 24 de voturi „pentru”.

Pe 21 iulie 2022, consilierii locali nu s-au înțeles asupra modificărilor. Deși acestea au fost dezbătute timp de două ore, iar atât PNL, USR, cât și PSD, au venit cu amendamente, proiectul de hotărâre ce prevedea gratuitatea parcării pe timpul nopții în Constanța, a picat la vot, pe ultima sută de metri, după zece voturi „pentru” și 14 abțineri. Atunci, primarul Vergil Chițac nu a participat la ședință, atribuțiile lui fiind preluate de viceprimarul Ionuț Rusu.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 23 aprilie 2021. Acesta a primit 19 voturi „pentru” și 8 împotrivă. Regulamentul a trecut datorită votului consilierilor PNL și USR.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.