A fost stabilită data judecării apelului în cazul falsurilor în care este implicată Pescăria lui Matei de la Agigea

0
1814

După pronunțarea sentinței penale de pe data de 11 octombrie a.c. în dosarul falsurilor pentru obținerea terenului aferent Pescăriei lui Matei de la Agigea, reprezentanții societății care deține acest local au atacat sentința la instanța superioară.

Judecătoria Constanța s-a pronunțat, în luna octombrie, în dosarul penal deschis pe numele reprezentanților societății Sarda Fish SRL (aflată în insolvență), de la Agigea, acuzați de fals și alte infracțiuni similare. Este vorba despre societatea care deține cunoscutul restaurant cu specific pescăresc ”Pescăria lui Matei”.

Instanța de fond a dispus, pe fond, încetarea procesului penal pentru soții Camelia și Matei Datcu, pentru infracțiunile de uz de fals. În schimb, societatea controlată de aceștia, SC Sarda Fish SRL, a fost condamnată ”la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 3.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (6 acte materiale),după cum se arată în încheierea de ședință din data de 11 octombrie.

Sentința Judecătoriei a fost atacată cu apel atât de cei doi soți care dețin restaurantul, de societatea în cauză, aflată în insolvență, dar și de procurorii care au cerut pedepse mai aspre.

Așa se face că apelul a fost înregistrat pe data de 26 octombrie, adică la circa două săptămâni de la pronunțarea pe fond, iar termenul inițial a fost stabilit pe data de 23 martie 2023, după care s-a revenit asupra acestuia și a fost reprogramat pentru data de 19 ianuarie. Oricare va fi decizia judecătorilor, aceasta va fi definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.