A furat o mașină și a lăsat-o în intersecție, la Dacia, pentru a-și cumpăra mâncare. Apoi a fost urmărit de polițiști…

0
513
Intersecție Dacia, Constanța

Hostina Gheorghe Ciocănaș a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt în scop de folosință și pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Decizia nu este definitivă, iar acum se judecă apelul. Bărbatul este acuzat că a sustras un autovehicul, l-a lăsat în intersecție pentru a-și lua de mâncare, după care a fugit de polițiști pe străzile din Constanța, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat cu mașina pe troatuar.

Lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 2 Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost sesizaţi de către o persoană, în jurul orei 4.30, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, a fost incomodat în trafic de către un autovehicul marca Audi, ce se afla oprit fix în intersecția de la Dacia.

După aproximativ 15 minute, la autoturismul menţionat a revenit șoferul. Lucrătorii de poliţie aflaţi cu autospeciala din dotare, având semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, au solicitat oprirea mașinii, iar pentru că persoana care o conducea nu s-a conformat, au procedat la urmărirea acesteia.

La sensul giratoriu de la intersecţia străzii Dezrobirii cu strada Eliberării, individul urmărit a pierdut controlul volanului, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu bordurile din faţa blocului IS10 de pe strada Dezrobirii. Conducătorul auto a coborât din autoturism şi a fugit în întuneric, fiind urmărit şi imobilizat după aproximativ 500 de metri și condus, apoi, la sediul Secţiei 2 Poliţie.

Din verificările efectuate în bazele de date a reieșit că inculpatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  Întrucât emana halenă alcoolică şi a refuzat testarea cu aparatul Drager, acesta a fost condus la spital, unde i-a fost prelevată o singură mostră biologică de sânge, în vederea determinării alcoolemiei, reieșind că avea o alcoolemie de 2,33 g/l alcool pur în sânge.

La data de 30.01.2020, la sediul Secţiei 2 Poliţie Constanţa s-a prezentat o persoană care a formulat plângere cu privire la furtul autoturismului marca Audi A4, împotriva inculpatului Hostina Gheorghe Ciocănaș, declarând faptul că în seara de 29.01.2020 s-a întâlnit cu inculpatul, cunoştinţă de-a sa, cu care s-a deplasat la locuinţa unui alt prieten, unde au consumat băuturi alcoolice, iar în jurul orei 22.00 au revenit la locuinţa sa, continuând să consume alcool, așa că în jurul orei 1.00 a adormit.

În dimineaţa zilei de 30.01.2020, în jurul orei 6.00, bărbatul a constatat că inculpatul, fără acordul său, a sustras cheile autoturismului, precum şi mașina, și a părăsit apartamentul situat la parterul blocului pe geamul de la balcon, pe care l-a lăsat larg deschis. Victima a arătat că l-a sunat imediat pe individ, care i-a spus că este la spital, iar autoturismul este distrus și se află la intersecția străzilor Dezrobirii cu Eliberării.

Totodată, se pare că inculpatul ar fi lovit și două mașini. Acesta și-a recunoscut vina și a precizat că a sustras autoturismul, a ajuns la un fast-food din zona Dacia, a lăsat mașina în intersecție și s-a dus să mănânce, iar când a revenit a fost urmărit de Poliția.

A fost trimis în judecată și condamnat la 3 ani de închisoare. Decizia Judecătoriei Constanța nu a fost definitivă, iar acum dosarul se află în faza de apel.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.