A început să fie demontată Roata Panoramică. Lucrările de reabilitare din zonă, la care face referire Primăria, ar putea începe abia peste o lună

1
658

Roata panoramică montată în zona Poarta 1 din municipiul Constanţa a început să fie demontată. Până la sfârşitul lunii, obiectivul urmează să dispară din zonă şi nu este încă limpede dacă operatorul economic  va maidepune o solicitare la Primăria Constanţa pentru ocuparea unui alt amplasament unde să funcţioneze.

Reamintim că actuala administraţie locală a precizat că nu mai prelungeşte autorizaţia pentru agentul economic ce deţine roata, arătând că: „Având în vedere că amplasamentul situat la Poarta 1, ocupat temporar de roata panoramică este necesar pentru realizarea organizărilor de şantier aferente obiectivelor de investiţii: acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa şi reabilitarea integrată a zonei pietonale din Centrul Istoric al municipiului Constanţa etapa a II-a, Primăria Municipiului Constanţa a luat decizia de a nu prelungi autorizaţia de funcţionare emisă către operatorul economic SC PANORAMICA TRANSILVANIA SRL. Autorizaţia de funcţionare a fost emisă începând cu data de 17.06.2020 şi a fost prelungită lunar, fiind valabilă până la data de 30.11.2020”.

Însă, conform unui răspuns oficial, primit tot de la Primăria Constanţa, aflăm că proiectul mai sus menţionat este, în prezent, în stadiul de contractare. Adică, în cel mai bun caz, lucrările ar putea începe peste o lună, după câte susţin cei care au participat la licitaţie. În prezent, a precizat una din firmele care a participat la licitaţia pentru proiect, Primăria Constanţa caută persoană care să evalueze ofertele depuse.

Referitor la proiectele depuse pe mobilitate urbană (depuse din mandatul trecut) şi stadiul în care se află acestea, Primăria Constanţa a comunicat, la solicitarea Focus Press, următoarele:

1. Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța zona Bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei

Proiect în implementare:

-Achiziţiile de execuţie lucrări și servicii de dirigentie de santier – sunt in derulare;

– Achiziţia serviciilor de supraveghere arheologică: finalizată, contract de prestări servicii semnat.

2. Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia

Proiect în implementare

-Achiziţiile de execuţie lucrări și servicii de supervizare şantier – sunt în derulare;

– Achiziţia serviciilor de supraveghere arheologică: finalizată, contract de prestări servicii semnat.

3.Acces şi mobilitate pietonală înzona centrală a municipiului Constanţa

Proiect în implementare

-Achiziţia de execuţie lucrări – în derulare;

-Achiziţia serviciului de dirigenţie de şantier – în faza semnare contract de prestări servicii;

-Achiziţia serviciilor de supraveghere arheologică: finalizată, contract de prestări servicii semnat.

4.Achiziţie mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m, Alexandria, Brăila, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Focşani,

– achiziţia autobuzelor electrice de 10 m se desfăşoară  la nivelul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Achiziţia se află în etapa de evaluare tehnică.

 5. Achiziţie mijloace de transport public –autobuze electrice 12 m

– achiziţia autobuzelor electrice de 12 m şi staţii de încărcare – faza încheiere contract de furnizare.

5. Reamenajare  integrate a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa –  etapa II

Proiect în faza de contractare.

A.C.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Incredibil, in loc sa construiasca ceva in Constanta, noul primar se apuca de demolat. Roata panoramica, din zona Poarta 1 , era un lucru atragator, frumos si putea sa devina un simbol al orasului, asa cum London Eye este un simbol si o mandrie pentru Londra. Constanta nu are simboluri, sau simbolurile ei sunt decadente, asa cum din pacate este Casinoul din aceeasi zona, lasat in dizgratie. Un edil, un om energic s-ar apuca, de exemplu, de refacut falezele din zona plajelor Constantei, din zona Modern, zona 3 Papuci, Faleza Nord, nu de demolat. Sunt multe lucruri de facut domnule nou primar, trotuare proaste si strambe, treceri de pietoni inca nemarcate, cladiri darapanate focare de infectie, faleza lacului Tabacariei, care este oribila in zona Lake View( vederea lacului cu o zona plina de gunoaie, si neamenajata).Nu demolarea roatei trebuia sa fie prioritatea ta zero. Imi pare rau, sa vad, mentalitati de politician razbunator, nu de edil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.