Motivul pentru care Roata Panoramică va fi desfiinţată

2
3663
Roata de la Poarta 1 - Tomis Eye. FOTO Cătălin SCHIPOR

În urmă cu două zile, reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat că Roata Panoramică va fi desființată până la sfârșitul lunii ianuarie a anului curent. Contactaţi de Focus Press, aceștia au declarat că a expirat contactul de funcționare pentru roată încă din luna noiembrie a anului trecut şi că nu va fi prelungit.

Reamintim că Roata Panoramică a fost amplasată în luna iunie a anului 2020 în parcarea de la Poarta 1 a Portului Constanța și a fost denumită de fostul edil, Decebal Făgădău, „Tomis Eye”. 

Focus Press a solicitat, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţii, mai multe detalii în legătură cu acest subiect, iar răspunsul Primăriei Constanţa este următorul: „Având în vedere că amplasamentul situat la Poarta 1, ocupat temporar de roata panoramică este necesar pentru realizarea organizărilor de şantier aferente obiectivelor de investiţii: acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa şi reabilitarea integrată a zonei pietonale din Centrul Istoric al municipiului Constanţa etapa a II-a, Primăria Municipiului Constanţa a luat decizia de a nu prelungi autorizaţia de funcţionare emisă către operatorul economic SC PANORAMICA TRANSILVANIA SRL. Autorizaţia de funcţionare a fost emisă începând cu data de 17.06.2020 şi a fost prelungită lunar, fiind valabilă până la data de 30.11.2020”.

Referitor la sumele încasate de administraţia locală de la acest agent economic, reprezentanţii primăriei au precizat: „Pentru desfăşurarea activităţii de recreere, operatorul economic a achitat taxa de autorizare în valoare de 213 lei şi o taxă de amplasament în valoare de 0,80 lei/mp/lună, respectiv suma totală de 52.098,2 lei pentru întreaga perioadă de valabilitate a autorizaţiei”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța”.

Loredana MIHAI

2 COMENTARII

  1. Pentru primăria Constanța :
    Dacă tot nu se mai construiește șoseaua de coastă, ar trebui să se amenajeze o pistă de biciclete cu două benzi pe sens, între portul Tomis și pescărie, pe malul mării. Ar fi mult mai ieftin și mai ușor de construit, și ar reprezenta o atracție deosebită pentru constănțeni și pentru turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.