A murit George Cuşa, supravieţuitor al “Experimentului Piteşti”

0
760

Duminică, 7 mai, s-a stins din viaţă George Cuşa, la 97 de ani, fost deţinut politic şi supravieţuitor al “Experimentului Piteşti”. Anunţul a fost făcut de fiica sa, Corina Cuşa, profesor de limba şi literatura română.

Îmi doream ca tata să fie nemuritor… Când îi spuneam asta, zâmbea cu blândețe și-mi povestea multe… Acum este nemuritor în ceruri, lângă mama și Adela, lângă Eugen Ștefănescu, de care l-a legat o prietenie fantastică, și lângă toți ai noștri și ai lui. Este nemuritor în inimile noastre și ale tuturor celor care l-au iubit, prețuit și respectat. Inima lui, atât de încercată – de durere, de entuziasm și de iubire de oameni, deopotrivă – nu a mai putut duce atâția ani și atâtea amintiri, cum ne-a spus până în ultima clipă, parcă scuzându-se că va trebui să ne părăsească și să ne îndurereze. Dumnezeu să te odihnească, Tată, că de iertat nu are ce ierta, așa cum mi-a spus azi-dimineață o persoană la fel de măreață ca tine! RIP, GEORGE CUȘA, 97 de ani. Trupul neînsuflețit va fi depus mâine, 8 mai, la Casa Mortuară de la Cimitirul Municipal Constanța, iar citirea stâlpilor va avea loc la ora 19.00. Slujba de înmormântare va începe marți, 9 mai, la ora 11.00, după care cortegiul va pleca spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului II” („Biserica Albă”), din Bulevardul Tomis. nr. 230 (zona Dacia)“, a scris Corina Cuşa, fiica lui George Cuşa.

In memoriam domnului George Cușa, tatăl colegei și prietenei noastre, Corina Cușa. Viața domnului George Cușa a însemnat, fără îndoială, și o pagină de istorie, începând cu locul nașterii, Bazargic, perioada de colonizare din Cadrilater, apoi dezrădăcinarea și recolonizarea în comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Domnul Cușa a fost, de asemenea, unul dintre ultimii supraviețuitori ai Experimentului Pitești, din anii ’50, și nu a cedat, deși a trecut prin patru închisori politice. A rezistat cu mult curaj, credință și iubire pentru familia care l-a așteptat cu același curaj, credință și iubire. A rezistat până astăzi, 7 mai 2023, când s-a stins ușor și senin, avându-i alături pe copiii și nepoții săi. Drum lin către Eternitate, dragă domnule George Cușa, drum bun către Lumină, dragă papu! Condoleanțe familiei îndoliate, din partea colegilor și prietenilor din Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu”! Vă suntem alături, Corina, Andrei și Raluca!“, au transmis reprezentanţii Şcolii nr. 7, Remus Opreanu, din Constanţa.

Colectivul FOCUSPRESS transmite condoleanţe familiei îndurerate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.