A murit Ştefan Cazimir, unul dintre cei mai importanţi filologi români contemporani

0
102

Ştefan Cazimir, unul dintre cei mai importanţi filologi români contemporani, a murit, înmormântarea urmând să aibă loc vineri, de la ora 13,30, la Cimitirul Evreiesc din şoseaua Giurgiului din Bucureşti.

Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a aflat cu profundă durere şi imens regret de trecerea în nefiinţă a domnului Prof. (Emeritus) univ. dr. Ştefan Cazimir, intelectual de înaltă ţinută, recunoscut şi apreciat om de cultură. Prin dispariţia sa, nu doar comunitatea evreiască suferă o uriaşă pierdere, ci şi societatea română în general”, a transmis joi FCER pe facebook.

Ştefan Cazimir, născut la 10 noiembrie 1933, este considerat cel mai de seamă cunoscător şi critic al operei lui I. L. Caragiale. “Deloc întâmplător, pentru că şi Ştefan Cazimir era dăruit cu un simţ al umorului extraordinar. Rămâne memorabilă prezenţa sa, alături de prietenul şi fostul său student, regretatul poet şi om de teatru Aurel Storin, la una dintre ediţiile festivalului Pro Etnica de la Sighişoara, când cei doi au încântat publicul printr-o dizertaţie – presărată cu zeci de glume – despre umorul evreiesc. Tot inspirat de Caragiale, după Revoluţia din 1989 Ştefan Cazimir a fondat Partidul Liber-Schimbist, iar prin prezenţa sa în Parlament a încercat să aducă echilibru şi concordie în politica românească“, menţionează FCER.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.