Proiectul Mahmud Impex trece la o altă etapă: intenționează să construiască un spital de pediatrie în Palazu Mare

0
338

La începutul lunii iunie a.c., Primăria Municipiului Constanța a emis două certificate de urbanism în vederea construirii unui spital privat de pediatrie în Palazu Mare. Beneficiar este societatea Mahmud Impex SRL.

Precizăm că această societate plănuiește încă din 2011 să construiască un spital în Palazu Mare, lângă Cimitirul Musulman. La solicitarea firmei constănțene, 25 de consilieri locali au aprobat în data de 8 iulie 2011, un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei unități medicale cu regim de înălțime D+P+4E, pe trei parcele cumpărate de societatea comercială în 2004, în suprafață totală de 2.003,73mp.

Actele de urbanism emise la începutul lunii iunie a.c. constau în construirea unui spital cu specialitatea pediatrie, amplasare heliport, împrejmuire teren și organizare de șantier. Cetățenii sirieni nu s-au hotărât încă dacă acesta va fi ridicat în regim izolat sau cuplat pe cele trei parcele din Palazu Mare (VN390/2/2, VN390/2/3 și VN389/6), de aceea au primit două documente. Certificatele sunt valabile până în iunie 2023.

În vederea realizării proiectului s-a trecut la o altă etapă, iar Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru investiția „Construire în regim cuplat spital de specialitate pediatrică, amplasare heliport, împrejmuire teren și organizare de șantier“, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, stradă nespecificată, VN 390/2/2+VN390/2/3+VN389/6. Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din Constanța.

Mahmud Impex SRL îi are ca asociați pe cetățenii sirieni Chwihnie Mahmoud (50%), Chwihnie Ahmad (30%) și Chouihna Abdullah (20%). În 2020, firma nu a avut activitate, dar a realizat un profit net de aproximativ 5 milioane de lei, având un număr mediu de 36 de angajați.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.