A picat Guvernul Cîțu!

0
454
Votarea moțiunii împotriva Guvernului Cîțu

În cursul zilei de marți, 5 octombrie a.c., s-a votat moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat împotriva Guvernului Cîțu. Această moțiune este sisținută de partidele USR PLUS, AUR.

Moțiunea a fost susținută și dezbătură în plenul reunit al Parlamentului. Ședința a început puțin după ora 12:00. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis este nevoie de 234 de voturi. Ultimele calcule arată că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură (PSD-USR-AUR) strâng aproximativ 280 de voturi.

Numărătoarea paralelă arată un număr de 281 voturi.

UPDATE: Guvernul Cîțu a picat cu 234 voturi ale parlamentarilor PSD, USR PLUS și AUR. În total au votat 281 de parlamentari pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Înaintea votului moțiunii de cenzură, premierul Florin Cîțu a declarat:

„Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați foști trădați. S-au făcut frați cu PSD pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor. Le-am arătat clar. Cu mine premier guvernarea nu e un joc de copiii răsfățați”, a declarat Florin Cîțu.

„Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare cu un șef mai indulgent. Dragi români, îmi cer scuze că am avut încredere în USR. Adevărata față a USR am văzut-o astăzi. Socialismul e puternic în aceștia. Simt în rândurile parlamentarilor USR o nostalgie după Guvernul Zero”, a continuat el.

„Poate ne lămuresc și ce plan au după moțiune. Cheia pentru rezolvarea crizei politice este la USR. Dar preferă să lase România fără guvern în plină criză sanitară. Responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează este la USR”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Deputatul USR PLUS, Cristina Rizea a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, marți, 5 octombrie a.c..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.