VIDEO Noi detalii din ancheta privind tragedia de la Constanța: șefa spitalului, absentă de la o ședință importantă cu primarul

0
184

Ies la iveală noi detalii după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde opt oameni și-au pierdut viața.

Cu puțin timp înainte de incendiu care a făcut scrum secția ATI, managerul spitalului a lipsit de la ședința cu primarul Constanței, din 31 august, unde trebuia să discute necesitățile urgente ale unității medicale. Se pare că Stela Halichidis nici măcar nu ar fi anunțat că va lipsi de la discuții.

Cu o lună înainte de incendiu care a curmat opt vieți, managerul spitalului, Stela Halichidis, a lipsit de la ședința cu primarul Constanței, Vergil Chițac. A fost în concediu, iar problemele spitalului i-au fost aduse la cunoștință de către secretară mult mai târziu.

Din perspectiva valului 4 și a sosirii iernii, mă interesează să începeți să vă pregătiți și să-mi spuneți ce nevoi aveți, nevoie legate de oxigen, de instalațiile pe care le aveți acolo, inclusiv cea de stins incendiul, tot ceea ce înseamnă ca spitalul să fie funcțional”, a transmis edilul unui reprezentant al spitalului prezent la ședința online. 

Primarul Vergil Chițac a vrut să afle dacă sunt sau nu probleme la instalația tehnică a spitalului dar și dacă unitatea medicală este autorizată de securitate la incendiu. Dar discuțiile nu au fost reluate de atunci. 

Premierul Cîțu a menționat că pentru Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța au fost alocate fonduri europene în valoare de peste 22 de milioane de lei tocmai pentru gestionarea crizei sanitare. Însă numai 5 milioane au fost folosite anul acesta. Totodată, Cîțu ia cerut primarului de la Constanța să o demită pe Stela Halichidis din funcția de manager al Spitalului, după ce mai mulți pacienți au decedat. Aceasta conducea o unitate medicală de 12 ani, numită de fostul primar constănțean, Radu Mazăre.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.