A scăzut incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în cinci localități constănțene

0
474
Foto: Mihaela Giuglea

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat vineri, 30.10.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru constatarea scăderii incidenței cumulate în cinci localități și modificarea scenariilor de funcționare în 26 de unități de învățământ din județul Constanța.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a constatat, vineri, încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, mai mică de 1,5/1.000 locuitori, în localitățile Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna și Săcele. În aceste unități teritorial-administrative s-au aplicat măsuri suplimentare pe o perioadă de 14 zile. În Săcele, incidența a fost de peste 3/1.000 locuitori, în timp ce restul au depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori.

În continuare, primăriile vor întreprinde demersuri pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Unsprezece elevi din Ovidiu, confirmați cu noul coronavirus

Un număr de 26 de unități de învățământ din întreg județul și-au schimbat scenariul de funcționare. Astfel, unsprezece vor trece din scenariul 2 în scenariul 3, ca urmare a apariției de cazuri COVID-19 confirmate: Liceul Teoretic „George Emil Palade“ Constanța (până pe 5 noiembrie, pentru o grupă din anul II, un elev confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor“ Constanța (până pe 6 noiembrie, un cadru didactic și o îngrijitoare confirmate), Școala Gimnazială nr. 37 (până pe 7 noiembrie, pentru o clasă a IV-a, un elev confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor“ Constanța (până pe 6 noiembrie, pentru grupa mică, un cadru didactic confirmat), Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța (până pe 15 noiembrie, pentru o clasă a X-a, două clase a XI-a și o clasă a XII-a, un cadru didactic și un elev confirmați), Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța (până pe 16 noiembrie, pentru o clasă a IX-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart“ Constanța (până pe 6 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu“ Constanța (până pe 8 noiembrie, pentru o clasă a II-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ Constanța (până pe 13 noiembrie, pentru o clasă I, un cadru didactic confirmat), Grădinița cu Program Normal nr. 24 Constanța (până pe 13 noiembrie, pentru grupa mare, un cadru didactic confirmat) și Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (până pe 14 noiembrie, pentru o clasă a IV-a, un cadru didactic sosit din Olanda).

De asemenea, în cazul Liceului Tehnologic „Ion Podaru“ Ovidiu se va prelungi scenariul 3 până pe 15 noiembrie, totalul infectărilor ajungând la unsprezece elevi din clasele vocațional-sportiv.

Totodată, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Medgidia și Grădinița cu Program Normal Valea Dacilor trec din scenariul 2 în scenariul 3, până când vor termina lucrările de reabilitare.

În același timp, un total de unsprezece unități de învățământ trec din scenariul 3 în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei pentru care acesta a fost aprobat, de C.J.S.U.: Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel“ Constanța, Liceul Tehnologic „Pontica“ Constanța, Liceul Tehnologic „Tomis“ Constanța, Liceul Teoretic „George Călinescu“ Constanța, Liceul Teoretic „George Emil Palade“ Constanța, Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ Constanța, Liceul Teoretic „Traian“ Constanța, Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu“ Constanța, Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny“ Constanța, Școala Gimnazială „Spectrum“ Constanța, Școala Gimnazială „Gala Galaction“ Mangalia.

Din scenariul 3 în scenariul 1 trece Școala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat, de C.J.S.U., scenariul 3, dar și datorită scăderii ratei incidenței cumulate sub pragul de 1/1.000 locuitori în localitate și a asigurării condițiilor pentru învățământ „față în față“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.