A spart geamul mașinii unui polițist și i-a dat foc. Ce au stabilit judecătorii

0
1190

Individul din Poarta Albă care a dat foc mașinii unui polițist, a fost condamnat. Dosarul său a avut ultimul termen, marți, 15 decembrie, la Curtea de Apel Constanța. Individul a fost trimis în judecată pentru ultraj.

Potrivit dosarului său, Dan Gabriel Avădanei se afla sub influența băuturilor alcoolice, pe data de 16 octombrie 2019, când a luat un ciocan și a spart geamul portierei unei dube staționate, aparținând vecinului său, L. Ciprian, polițist local de la Poarta Albă.  După ce a spart geamul, a aruncat o cantitate mică de benzină în interior și i-adat foc. S-a reținut la vremea respectivă că Avădanei ar fi vrut să se răzbune, întrucât ar fi fost amendat cu ceva timp în urmă, motiv pentru care anchetatorii de la Parchetul Medgidia au încadrat fapta la `ultraj`.

 În realitate, individul nu avea nicio treabă cu vecinul său, întrucât fusese amendat de un alt polițist local, iar mașina incendiată era o mașină personală, nu a Poliției Locale, potrivit avocatului care l-a reprezentat pe Avădanei în instanță. Cu alte cuvinte, încadrarea juridică a faptei a fost, din start, pusă greșit, spune avocatul.

Trecând peste alte detalii, Judecătoria Medgidia l-a condamnat, pe data de 17 iulie a.c., pe fondul cauzei, la o pedeapsă de doi ani și nouă luni de detenție, cu executare. Curtea de Apel, însă, pe data de 15 decembrie, a admis apelul declarat împotriva hotărârii de pe fond și, rejuecând, a dispus suspendarea pedepsei respective, stabilind un termen de supraveghere de trei ani. Totodată, Avădanei va trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. De această dată, sentința este definitivă. 

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.