ABADL a depus în instanță o acțiune de revendicare a terenului din Faleză Nord unde se dorește construirea unui bloc de 18 etaje

0
1433

Un nou scandal pe tema terenurilor retrocedate ilegal. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a dat în judecată firma SC TOTAL FINANCIAL CONSULTING, cea care vrea să construiască un bloc de 18 etaje pe un teren din cartierul Faleză Nord. Totodată, ABADL a mai intentat două procese în contradictoriu cu Consiliul Local Constanța, având ca obiect revendicarea falezei Mării Negre tot în zona străzii Ion Rațiu.

Bogdan Bola, directorul ABADL este hotărât să facă lucrurile așa cum trebuie. Acesta a precizat că Primăria Constanța a intabulat și vândut în trecut bucăți din faleza orașului și porțiuni de plajă, fără nicio problemă. De aceea s-a ajuns și în situația ca în cartierul Faleză Nord să se propună ridicarea unui bloc de 18 etaje foarte aproape de plajă, blocându-se un drum public și accesul spre plajă.

Legea spune foarte clar: “aparțin domeniului public al statului…plaja și faleza mării”. Cu toate acestea, Primăria Constanța a intabulat și vândut în trecut bucăți din faleza orașului și porțiuni de plajă, fără nicio problemă. De aceea s-a ajuns și în situația ca în cartierul Faleză Nord să se propună ridicarea unui bloc de 18 etaje foarte aproape de plajă. Însă puțini știu că la începutul lunii martie, ABADL a formulat și depus în instanță o acțiune de revendicare pentru acel teren, prin care am încercat să stopăm un evident abuz. Și nu este singura acțiune de acest gen, din păcate”, a precizat Bola.

Terenul face parte din celebrul dosar al retrocedărilor, însă până acum nimeni nu încercase revendicarea acestuia. „Venind la conducerea ABADL în plin scandal pe această speță, cu cetățeni revoltați de decizia antreprenorului de își închide terenul și temându-se că vor fi lipsiți de lumină naturală, am dispus în prima mea săptămână de activitate să se facă verificări în acest sens. Din acestea a rezultat că imobilul identificat cu nr. cadastral 249702, în suprafață de 2645 mp, situat în loc. #Constanța, str. Unirii nr. 10, Jud. Constanța, reprezintă faleza litoralului românesc, bun aflat în domeniul public al statului și în administrarea Administrația Națională Apele Române prin ABADL. Sau mă rog, ar fi trebuit să fie în proprietatea statului.”, a mai adăugat acesta.

În ceea ce privește dosarul cu firma SC TOTAL FINANCIAL CONSULTING, acesta își așteaptă primul termen de judecată. „Pe lângă acest dosar, am mai intentat două procese în contradictoriu cu Consiliul Local Constanța, având ca obiect revendicarea falezei Mării Negre tot în zona străzii Ion Rațiu. Este vorba de două terenuri de 500 de m², intabulate de asemenea abuziv în trecut de către Primăria Constanța. Aceste anomalii au persistat prea mult timp și va mai dura ceva până le vom rezolva, dar măcar am demarat în sfârșit acțiunile în instanță, care au șanse maxime de reușită. Asta dacă nu cumva mai bagă domnul senator PSD Orlando Teodorovici un amendament pe ascuns care să permită orice construcție ilegală pe terenurile care se află în proprietatea statului român.”, a conchis directorul ABADL.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.