Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a chemat în instanță pe Christos Panopoulos și Ministerul Finanțelor Publice, pentru o revendicare imobiliară. Instituția susține că terenul acestuia aparține, de fapt, Statului Român și trebuie să se întoarcă în administrarea sa.
Așa cum menționam în articolul anterior, pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța a fost înregistrat, vineri, 25 iunie a.c, un dosar ce are ca obiect revendicare imobiliară. Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, a chemat în instanță pe Christos Panopoulos și Ministerul Finanțelor Publice. Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen în acest dosar.
Juriștii A.B.A.D.L. au demarat, săptămâna trecută, acțiunea în revendicare a dreptului de proprietate publică, solicitând restituirea, prin hotărâre judecătorească, a terenului de pe faleza litoralului românesc, de 2.425mp, din apropierea străzii Eminescu, aflat în prezent în proprietatea grecului Panopoulos. Astfel, instituția vrea ca terenul de pe taluzul de la Plaja Modern să se întoarcă în patrimoniul public al Statului Român și în administrarea sa.
Reamintim că, în luna februarie a.c., pe site-ul Primăriei Constanța a fost publicat anunțul de intenție al lui Christos Panopoulos și al soției sale, Eva Flevari, de a elabora un Plan Urbanistic Zonal, pentru reglementarea și stabilirea condițiilor de construire pe șase terenuri situate pe taluzul Plajei Modern, între Casa Căsătoriilor și Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“, și strada Mihai Eminescu și plajă. Aici, grecul și-ar dori să ridice un ansamblu cu funcțiune de locuire colectivă sau de turism, cu imobile cu un regim de înălțime chiar de P+5E.
Consultarea publicului privind intenția de elaborare a P.U.Z.-ului a fost finalizată pe 20 februarie a.c., dar până acum cei doi nu au făcut public și un anunț de consultare a elaborării efective a acestuia. Iar de săptămâna trecută a apărut pericolul pierderii terenului, după ce A.B.A.D.L. a deschis o acțiune în instanță, considerând că acesta nu putea fi niciodată înstrăinat, deoarece aparține, de fapt și de drept, Statului Român.
Valentin ISPAS
Citeşte şi: