Abonamentul la purtător pentru parcare era destinat turiștilor, dar poate fi dat oricui de hotelieri: Poliția Locală nu poate verifica

1
1931

De aproape două săptămâni, a apărut ideea abonamentului la purtător pentru turiști, ca aceștia să poată parca oriunde, pe orice loc pe care îl găsesc liber din Zona 0. Dar hotelierii pot da oricui acest abonament, Poliția Locală nu poate verifica anul acesta.

Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, anunța acum aproape două săptămâni o nouă soluție găsită de administrația locală pentru a veni în sprijinul turiștilor: hotelierii pot cumpăra și abonamente la purtător de la Confort Urban.

Astfel, administrația locală speră ca patronii unităților de cazare să închirieze mai multe locuri de parcare pentru turiștii lor, tot la 499 de lei/lună. Ele pot fi date de hotelieri oricărei persoane cazate, pentru ca aceasta să poată parca pe orice loc pe care îl găsește liber în Zona 0 de pe raza stațiunii Mamaia și a municipiului Constanța. Așadar, aceste abonamentele la purtător sunt transmisibile, dar trebuie afișate în mașină la loc vizibil, astfel încât să permită identificarea lor.

Ideea era ca, având acest abonament, turiștii să poată parca oriunde e liber în Mamaia, cât mai aproape de hotel, dacă toate locurile închiriate din fața unității de cazare sunt ocupate. Însă, de fapt, patronii hotelurilor pot oferi aceste abonamente oricui, deoarece Poliția Locală nu va putea să le verifice anul acesta.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța ne anunța, acum două săptămâni, că „hotelierii vor raporta on-line astfel încât Confort Urban să poată verifica dacă autovehiculul care va avea în geam un carton identificator este beneficiar din partea hotelului al unui astfel de loc de parcare. S-a găsit o soluție pentru ca hotelierii să raporteze într-o bază de date comună cu Confort Urban numerele de înmatriculare ale utilizatorilor acestor abonamente, pentru locuri de parcare închiriate de la Primărie“.

Surse din Primăria Constanța ne-au declarat, însă, că anul acesta va fi imposibil pentru Poliția Locală să verifice dacă aceste abonamente la purtător sunt folosite de turiști, cazați la hotelurile pentru care au fost achiziționate. Nici nu prea își dorește acest lucru, doar ca aceste cartoane să nu fie falsificate, iar hotelierii să plătească taxele pentru ele. Altceva nu îi interesează.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. La ce ”gaură” de taxe și tva a beneficiat primăria în vara asta, cred că o să dea ei bani turiștilor să revină în Mamaia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.