Academia Navală va supraveghea cu un nou sistem tot ce se întâmplă în clădire și în exteriorul ei

0
307
Academia Navală „Mircea cel Bătrân“

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ a lansat o licitație deschisă on-line pentru achiziționarea unui nou sistem de supraveghere video integrat. Valoarea estimată a acestuia este de peste 260.000 de lei.

Academia Navalä „Mircea cel Bätrân“ (Unitatea Militară 02192) achiziționează un nou sistem de supraveghere video integrat, inițiind o licitație în acest sens. Acesta va avea un rol determinant pentru asigurarea măsurilor optime de protecție fizicä a Academiei, stabilite în Programul de Prevenire a Scurgerii de Informații Clasificate al U.M. 02192.

Sistemul video este necesar pentru supravegherea perimetrelor, spațiilor interioare și exterioare punctelor de acces ale obiectivului, asigurând monitorizarea, validarea optică a evenimentelor semnalizate de celelalte subsisteme, înregistrarea imaginilor, precum și analiza și reconstituirea ulterioară a acestora la nivelul punctului de monitorizare. El va monitoriza permanent și va detecta activitățile/acțiunile persoanelor/autovehiculelor suspecte din zona perimetrală, în punctele critice din cadrul Academiei Navale constănțene.

Sistemul de supraveghere video integrat trebuie livrat în maximum o lună de la semnarea contractului și să aibă o garanție de minimum doi ani de la instalare. El va colecta imagini pe care le va reproduce în timp real în punctul de monitorizare de la corpul de pază și va avea posibilitatea replicării acestora, prin intermediul unei rețele LAN, la camera ofițerului de serviciu principal pe Academia Navală, unde vor fi afișate pe un videowall cu diagonala de 280 cm și pe două monitoare.

În cazul penelor de energie electrică, sistemul trebuie să funcționeze cel puțin trei ore la capacitate normală. Softul său de operare va fi în limba română sau engleză și va include facilități de alarmare video/audio pe ecrane. El va trebui să emită alerte la încălcarea zonelor restricționate și a barierelor virtuale, și să aibă posibilitatea stabilirii de setări diferite pentru intervale de timp diferite, pentru aceeași zonă / barieră virtuală.

Sistemul va înregistra și va stoca imaginile capturate, capacitatea de stocare asigurând imagini de la toate camerele video pentru o perioadă de minimum o lună de funcționare în regim de înregistrare continuă. Transmiterea datelor de la camerele video până la punctul de monitorizare se va face în mod securizat, astfel încât să nu poată.fi captate, decodate și folosite fără acordul Academiei Navale constănțene.

Furnizorul va trebui și să execute revizii tehnice de două ori pe an în perioada de garanție (de minimum doi ani), în lunile martie și noiembrie, nu numai să demonteze sistemul vechi și să îl monteze pe cel nou.

Câștigătorul licitației va fi stabilit pe baza celui mai bun raport calitate – preț. Termenul de livrare va avea o pondere de 20% din punctajul acordat fiecărui ofertant, garanția produsului – tot 20%, iar prețul cel mai scăzut va obține 60 de puncte.

Ofertanții trebuie să își dovedească și capacitatea tehnică și profesională prin prezentarea unei liste de livrări de produse similare din ultimii trei ani, cu o valoare cumulată de 261.000 de lei fără T.V.A.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 19.10.2020, ora 15.00.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.