Care este circuitul unei cereri pentru un loc de parcare în Constanța și cât durează procedura

0
3420

Problema parcărilor din Constanța este una veche, iar mai mulți constănțeni sunt nemulțumiți de faptul că așteaptă prea mult până li se atribuie un loc de parcare. La Primăria Constanța sunt mii de astfel de cereri, ele fiind distribuite în funcție de ordinea în care au fost primite. Cu toate acestea, unii constănțeni sunt nemulțumiți de timpul de așteptare.

Un loc de parcare în municipiul este 200 de lei pentru persoanele fizice și 900 de lei pentru persoanele juridice, taxa fiind valabilă pe o perioadă de un an de zile. Asta pentru cei care chiar îl achită, pentru că mai sunt și constănțeni care susțin că își plătesc locul de parcare, deși acest lucru nu este adevărat.

Persoanele interesate depun o cerere, este atribuit un număr de înregistrare, li se dă o cheie de control și apoi un mail în care li se spune că cererea e înregistrată cu nr…. și se află pe nivelul cerere în așteptare. Apoi, dacă sunt locuri libere, în funcție de ordinea vechimii cererilor locurile sunt atribuite, iar persoanele sunt contactate pentru a veni să plăteasca și să ridice autorizația de rezervare loc parcare. Pentru a limita cât de mult se poate contactul cu solicitanții, cererile însoțite de documentele necesare sunt trimise pe adresa de mail parcari@primaria-constanta.ro sau primarie@primaria-constanta.ro”, a precizat Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Menționăm că recent a fost finalizată o parcare cu peste 300 de locuri în zona Campusului Social Henri Coandă, iar municipalitatea a început să amenajeze o nouă parcare cu aproximativ 500 de locuri. Aceasta este amplasată pe strada Tulcei, în zona școlii 36. În acest moment, echipele de specialiști  execută  lucrări de amenajare a suprafețelor. Urmează refacerea stratului de fundare în vederea aplicării asfaltului. Concomitent vor fi amenajate trotuare, borduri, alei de acces și spații verzi. În ultimii doi ani, Primăria Municipiului Constanța a amenajat peste 3200 de locuri de parcare noi.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.