Accident de muncă la GSP. Un radioelectronist, la un pas de moarte

0
533
Ambulanța a intervenit la accident. FOTO Cătălin SCHIPOR Imagine cu rol ilustrativ

Anul 2020 este la final și până acum la Constanța s-au produs un număr de 46 de accidente mortale, unele dintre ele fiind în curs de cercetare. În ceea ce privește accidentele soldate cu incapacitate temporară de muncă acestea sunt peste 350, numărul fiind în creștere, având în vedere că mai sunt câteva zile până la sfârșitul anului. Accidentele de muncă pun viața în pericol a angajaților de cele mai multe ori, iar un caz de aces gen s-a înregistrat la Grup Servicii Petroliere Offshore, acolo unde un bărbat a fost la un pas de moarte.

Mai exact, săptămâna trecută la SC Grup Servicii Petroliere Offshore S.R.L a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de munca a unui angajat. Este vorba despre Liviu S., de profesie radioelectronist, care în timp ce utiliza o scară tip platformă, aceasta s-a îndoit, iar platforma a început să se încline. Pentru a evita căderea, victima a sărit de pe scară, acuzând o durere acută la ambele glezne.Ca urmare a evenimentului, bărbatul a fost transportata la Spitalul Județean Constanta pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de SC Grup Servicii Petroliere Offshore S.R.L în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare. După finalizarea cercetării, dosarul întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.