Accident naval pe canalul Sulina. O persoană este dată dispărută

0
2986
Ambarcațiune a Poliției Transporturi în control. FOTO Poliția Română

Un accident naval s-a produs în seara de 8 octombrie în jurul orei 23.00, unde, între mila 5 și 6 s-a scufundat o ambarcațiune în care se aflau două persoane.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență doi subofițeri de la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan cu o ambarcațiune RIB, Căpitănia Sulina, Poliția Transporturi și ambarcațiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina – Garda de Coastă.

În ambarcațiune se aflau două persoane de sex masculin care se aflau la pescuit. Una dintre ele a fost salvată de niște pescari aflați în zonă, iar cealaltă persoană este posibil dispărută.

Persoana salvată de pescari a fost preluată de echipajul ambarcațiunii de la Căpitănie, în șoc hipotermic, ulterior transportată la Sulina.

Forțele de intervenție au reușit ancorarea epavei, iar căutările au fost întrerupte în jurul orei 2.00 urmând ca acestea să fie reluate dimineață.

La data de 8 octombrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizați cu privire la faptul că pe fluviul Dunărea, în zona localității Sulina, o ambarcațiune s-ar fi scufundat.
Din primele verificări a rezultat ca o ambarcațiune acostată la mal, la bordul căreia se aflau două persoane, ar fi luat apă din motive necunoscute, ulterior scufundând-se.
În urma acestui eveniment, unul dintre ocupanți ar fi ajuns la mal, iar celălalt, un bărbat de 47 de ani, din București, a dispărut în apele fluviului Dunărea.
Bărbatul a fost căutat in zona producerii evenimentului, fără a fi găsit.
În continuare se efectuează activități de căutare de către polițiști împreună cu reprezentanți ANR pentru găsirea persoanei dispărute si stabilirea cu exactitate a condițiilor in care a avut loc evenimentul“,
au precizat reprezentații IPJ Tulcea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.