Accidente pe Autostrada Soarelui: trafic intens pe sensul către litoral

0
1292
FOTO CU ROL ILUSTRATIV

Două accidente rutiere au avut loc luni, 26 iulie a.c., pe Autostrada Soarelui, la KM 152 între Fetești și Cernavodă, sensul de mers spre Constanța.

Cele două evenimente s-au produs la o distanță de câteva sute de metri unul de celălat. Nu au fost înregistrate victime, însă traficul rutier este blocat.

Într-unul dintre incidente au fost implicate două autoturisme, iar în celălalt accident rutier au fost implicate trei autoturisme.

Totodată, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră 12:55, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense, iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

Amintim că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).   

Având în vedere faptul că și în această dimineață traficul rutier pe Autostrada Soarelui este foarte intens către litoral, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli, pentru a preveni producearea accidentelor rutiere:

          -să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

          -să respecte limitele legale de viteză;

          -să folosească luminile de întâlnire;

          -să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

          -să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

          -să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

          -să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

          -în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.