Acțiune amplă de control pe șosele, fiind vizate mașinile de transport persoane sau de mărfuri

0
640
Control ISCTR. FOTO Cătălin SCHIPOR

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în perioada 2 noiembrie – 13 decembrie, de poliţiştii rutieri, pe toate drumurile publice din județ. Activităţile sunt coordonate la nivel național, de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pe parcursul perioadei 2 noiembrie – 13 decembrie a.c., polițiștii rutieri împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Astfel, controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.