VIDEO. Fostul prefect Cristian Iordan deschide lista PNL pentru Senat: priorităţile sale sunt infrastructura rutieră şi construcţia a 3 heliporturi în Delta Dunării

0
863

Alexandru Cristian Iordan s-a retras din funcţia de prefect al judeţului Tulcea pentru a candida la Parlament. Iordan deschide lista PNL Tulcea pentru Senat şi spune că are mai multe proiecte pe care le va susţine din postura de parlamentar. În principal, proiectele sale vizează infrastructura rutieră a judeţului Tulcea, o infrastructură depăşită, care nu încurajează dezvoltarea, cu toate că zona este una cu un potenţial turistic deosebit.

În cadrul unui interviu acordat Focus Press, Cristian Iordan a explicat şi care au fost cele mai mari provocări din postura de prefect: „În primul mandat de prefect am avut o iarnă grea, cu Dunărea îngheţată mai mult de o lună, cu cod roşu de viscol şi ninsori. O altă provocare a fost gestionarea situaţiilor cauzate de pandemia de COVID-19. Privind în urmă, consider că am gestionat foarte bine o astfel de situaţie, nemaiîntâlnită, nouă. A trebuit să învăţăm din mers. (…)  Împreună cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase a trebuit să deschide o secţie COVID în cadrul secţiei; am deschis două laboratoare de testare PCR (…) Pot spune că rezultatul măsurilor se văd astăzi. Judeţul Tulcea este judeţul cu cele mai puţine cazuri pozitive, cu cea mai mică rată de incidenţă la mia de locuitori”.

O altă problemă indicată de Cristian Iordan, şi care a fost gestionată în perioada cât a fost prefect se referă la fondul funciar, de emiterea titlurilor de proprietate. „Aveam foarte multe dosare nerezolvate, dar printr-un efort susţinut alături de colegii din instituţia prefectului, am reuşit să rezolvăm această problemă. O altă problemă a fost organizarea, în condiţii de siguranţă sanitară, a procesului de votare. Au fost luate măsurile necesare (…)”.

„Ca şi mandatul de prefect, principala mea preocupare va fi cetăţeanul şi problemele sale” – a afirmat Cristian Iordan, referindu-se la candidatura pentru Parlament.

„Judeţul Tulcea, din păcate, a rămas în urmă din punctul de vedere al dezvoltării economice. (…) Există un decalaj major între resursele naturale ale acestu judeţ şi dezvoltarea lui economică. E clar că undeva s-a greşit. Avem planuri, idei, dar numai pe hârtie. (…)”, a mai afirmat Iordan, care a subliniat că infrastructura este principala problemă în tot judeţul.

„Municipiul Tulcea, din păcate, este izolat de restul ţării. Avem un aeroport care nu este funcţional, avem un singur tren care trece prin gară. (…) Principala mea preocupare este tocmai dezvoltarea acestei reţele de transport, astfel încât municipiul Tulcea să fie el în sine un punct de atracţie turistic şi nu doar o poartă de acces către Delta Dunării. S-a vorbit şi se vorbeşte mult despre potenţialul turistic al Deltei Dunării (…)”, a mai spus Cristian Iordan.

„Nu vreau să uităm de sistemul de sănătate, care este o prioritate pentru mine. (…) Ducem o lipsă acută de cadre medicale la nivelul municipiului. De exemplu, la Sulina, avem un singur medic pe partea de urgenţă şi doi medici de familie. Locuitorii Deltei sunt şi ei locuitori europeni şi, din păcate, nu au nici o şansă dacă avem o urgenţă pe timpul nopţii sau pe timp nefavorabil. Ca şi prefect am iniţiat un proiect împreună cu primarii din Delta Dunării, privind construcţia a trei heliporturi în Delta Dunării, în zona Sulina, Sfântul Gheorghe şi Chilia – un proiect prin care aceste heliporturi să fie dotate şi operaţionale şi pe timpul nopţii sau pe timp de iarnă. Sper să duc la bun sfârşit acest proiect şi în calitate de parlamentar al judeţului Tulcea. (…) Pacienţii ar putea fi preluaţi rapid, mă refer la cazuri de urgenţă, pentru că ambulanţa face o oră dus, o oră întors, în situaţii de acest gen”, a mai spus Iordan.

Întrebat ce părere are despre construcţia de unităţi hoteliere cu multe etaje, în zona Deltei, Iordan a apreciat că zona nu trebuie să se dezvolte în acest sens şi că turiştii vin în Deltă tocmai pentru specificul din prezent.

Declaraţiile complete le puteţi urmări în materialul VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.