Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri din mai multe județe invecinate, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

0
35
Foto-arhivă

În cursul zilei de ieri, 6 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa şi Biroului de Poliție al Autostrăzii A2, au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., astfel că, în intervalul orar 14.00-20.00, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în municipiul Constanţa, precum și pe drumurile naţionale din județ.

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

Totodată, 24 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 17 pentru depășirea limitei legale de viteză și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 7 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Totodată, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.