Acțiunea din instanță privind demolarea blocului de 12 etaje din buza plajei Reyna – pe ultima sută de metri

1
4533

Situația blocului turn, de 12 etaje, construit în Faleză Nord, chiar în buza plajei Reyna, este încă incertă, asta pentru că judecătorii încă nu s-au pronunțat definitiv în acestă cauză. Se așteaptă judecarea apelului.

Ne referim la o acțiune introdusă în instanță în 2019 de Asociația Constanța Altfel, care a cerut Judecătoriei Constanța să autorizeze demolarea imobilului construit pe strada Zorelelor din Constanța, în dosarul 21838 212 2019. Colosul din beton aparține societății Cristian Impex SRL, societate controlată de Cristian Caraman, fiul Sirmei Caraman, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

De precizat că, într-un alt dosar, același raclamant, Asociația Constanța Altfel, a cerut anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) care a stat la baza construirii blocului turn.

Revenind la solicitarea de demolare a acestuia, în urmă cu un an, în septembrie 2020, instanța de fond  – Judecătoria Constanța – a respins acțiunea ”ca fiind formulată de o persoană ce nu justifică calitate procesuală activă”, după cum se arată în încheierea de ședință de pe 28 septembrie 2020. Mai departe, decizia a fost atacată cu apel, la Tribunal, care a înclinat balanța, cumva, în favoarea reclamantei. Judecătorii au dispus, în apel, desființarea sentinței civile și întoarcerea dosarului la prima instanță, pentru rejudecare. Numai că nici de această dată decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care reclamanții au formulat recurs, care a fost înregistrat miercuri, 1 septembrie a.c., la Curtea de Apel Constanța, iar judecătorii urmează a stabili termenul de judecată.

De precizat că dacă recursul va fi admis, dosarul se va întoarce la judecătorie pentru rejudecarea fondului, în caz contrar acțiunea ”va pica”.

Rămâne de văzut ce vor decide completul format din trei judecători, la Curtea de Apel.

Așa cum se știe, Asociația Constanța Altfel a dat în judecată atât primăria, consiliul local și instituția primarului în multe dosare civile, dar și mulți investitori imobiliari, asta înainte ca fostul președinte al acesteia să devină primarul municipiului Constanța.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.