Fostul senator Haşotti se judecă pentru recuperarea pensiei speciale

2
638

Dosarul civil prin care fostul senator PNL, Puiu Hașotti, a dat în judecată Senatul României și Secretariatul General Senatului, a luat drumul Curții Constituționale, după ce liberalul a invocat o excepție de neconstituționalitate cu privire la pensiile speciale.

În luna aprilie a acestui an, Puiu Hașotti a dat în judecată Senatul României pentru recuperarea pensiei speciale, invocând nulitatea actului prin care acestuia i-a fost retras acest drept. De precizat că aceste pensii au fost desființate în luna februarie 2021, cu votul majorității actualilor deputați și senatori, printre care se numără și mulți colegi de partid cu reclamantul Puiu Hașotti.

Acțiunea introdusă de fostul parlamentar urmează a fi trimisă Curții Constituționale, așa cum reiese din încheierea de ședință de joi, 2 septembrie:

Constata admisibilitatea exceptiei de neconstitutionalitate a legii nr.7/2021. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate, invocată de reclamant. Încheierea de sesizare, însoţită de dovezile depuse de părţi, numele şi datele necesare pentru îndeplinirea procedurii de citare a acestora, vor fi comunicate Curţii Constituţionale, în conformitate cu dispoziţiile art.29 alin 4 din legea nr.47/1992 rep. În temeiul disp.art.413 alin 1 pct.1 C.p.c. suspendă judecata în prezenta cauză până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării. Recursul se depune la Tribunalul Constanţa”.

Cu alte cuvinte, Hașotti a invocat faptul că legea privind desființarea pensiilor speciale ar fi neconstituțională, iar până la pronunțarea CCR nu se va lua nicio decizie în instanță, cu privire la acțiunea sa. În schimb, dacă CCR va decide că legea respectivă contravine Constituției României, prevederile acesteia ar putea provoca un val de nemulțumiri în rândul celor care au solicitat eliminarea acestor pensii.

Ele au fost introduse în 2015, la inițiativa P.S.D.-ului condus de Victor Ponta.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

  1. Rareș Bogdane bătea cu pumnul in piept c-a desființat pensiile speciale la parlamentarii care erau 1% din valoarea pensiilor speciale iar acum culmea chiar culmea pnlisti cer pensiile inapoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.