Acțiuni intensificate de dezinsecție în toate cartierele orașului Constanța

0
153
Dezinsecție - Foto: Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța continuă săptămâna aceasta acțiunile de dezinsecție. Echipele care asigură acest serviciu stropesc în cursul zilei de marți, 12 august, a.c., spațiile verzi și aleile dintre blocuri din cartierele: Inel I, Inel II, Anadalchioi, I.C. Brătianu, Faleză Nord și zona peninsulară cu substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, 13 august, a.c., se va acționa în Compozitori, Baba Novac, Tomis Plus, Palazu Mare, Sat Vacanță și Stațiunea Mamaia, iar vineri în Tomis Nord și Parc Tăbăcărie.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, populația este sfătuită să evite expunerea la înțepăturile țânțarilor, să împiedice pătrunderea acestora în locuințe, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.