Actorul constănțean Virgil Andriescu a primit titlul de cetățean de onoare al județului Constanța

0
329

Fostul director în urmă cu 14 ani al Teatrului de Stat Constanța, actorul Virgil Andriescu a fost desemnat joi, 24 septembrie, a.c., în ultima ședință a Consiliului Județean Constanța, cetățean de onoare al Judetului Constanța.

Acesta a primit de la presedintele CJC Horia Țuțuianu o diploma și o plachetă. Prezent la sedință actorul a cerut atât consilierilor judeteni si presedintelui CJC să facă tot posibilul ca Teatrul de Stat să redobândească numele vechi si anume Ovidiu asa cum se numea în urmă cu 14 ani cand deținea functia de director al institutiei de cultura.

Proiectul a fost votat cu 29 de voturi pentru de consilieri judeteni prezenti la sedință. Alături de actor alți șase militari care au fost în teatrele de operatiuni au fost și ei făcuți cetățeni de onoare ai judetului pentru merite deosebite.

Andriescu a spus că a plâns ca un copil când a văzut că publicul constănțean încă îl recunoaște și a recitat o poezie – “Actorul”.

Actorul constănţean Virgil Andriescu a primit premiul pentru întreaga carieră la Gala Premiilor Gopo 2020. Cu o carieră de peste 50 ani, Virgil Andriescu a interpretat zeci de roluri apreciate şi a colaborat cu regizori consacraţi precum Andrei Blaier, Mircea Veroiu, Sergiu Nicolaescu şi Nae Caranfil.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.