Acuzaţii de abuz: Five Holding a tăiat curentul în blocurile ansamblului rezidenţial Spectrum

1
26465

Scandal într-unul dintre ansamblurile rezidențiale de lux ale Constanței: 5 blocuri au rămas, joi, fără energie electrică, după ce dezvoltatorul a sistat furnizarea acesteia, din cauza unor rău-platnici. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că investitorul se putea îndrepta, din punct de vedere legal, împotriva celor care nu și-au plătit facturile, nicidecum să operască curentul electric în toate apartamentele.

Este vorba derspre ansamblul ”Spectrum Residence”, situat în zona Pescărie – Faleză Nord.

Potrivit reprezentanților asociației, după ce societatea Five Holding a vândut apartamentele către proprietari, nu le-a vândut și corpul tehnic de unde sunt furnizate utilitățile, aflat în centrul complexului. Mai mult decât atât, oamenii se plâng de faptul că investitorul și-a păstrat ”dreptul” de a le furniza utilitățile la prețuri stabilite de el, nicidecum la prețuri normale. De exemplu, dacă metru cub de apă la RAJA ar costa 9,7 lei, la Spectrum ar costa 15 lei, potrivit localnicilor.

Colac peste pupăză, joi dimineață, în jurul orei 07:00, toate cele 5 blocuri au rămas fără curent, iar acest aspect este în strânsă legătură cu faptul că furnizarea serviciilor a rămas, în mod ilegal, la ”îndemâna” societății Five Holding.

Potrivit legii, societatea trebuia să dea această clădire asociației de proprietari cu titlu gratuit. Acum, din cauza unor rău-platnici, au sistat furnizarea curentului electric la toată lumea, în toate cele 5 blocuri. Nouă nu ni se pare corect să fie afectați toți locuitorii, din cauza unora, atâta timp cât tu, ca investitor, ești culpabil și putea-i să-i execuți pe căi legale pe aceia care nu au plătit”, ne-au declarat persoane din conducerea Asociației Ansamblului Rezidențial Spectrum.

Tot aceștia ne-au mai precizat și faptul că au facet  sesizări la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța.

De remarcat că, tot joi, în jurul orei 12:00, după sesizarea făcută la Protecția Consumatorului, reprezentanții firmei au reluat furnizarea energiei electrice.

Locatarii reclamă abuzuri specifice ”epocii Mazăre”

Potrivit unor surse din cadrul Asociației, corpul tehnic al ansamblului rezidențial deține Centrala, piscina, loc de joaca şi locuri parcare vizitatori, ce au rămas în proprietatea investitorului.

Investitorul a comis o ilegalitate ce constă în dezmembrarea dreptului de proprietate asupra acestui ansamblu, în condițiile în care nu avea voie, potrivit legii, să facă acest lucru – cel puţin asta susţin mai mulţi locatari. Mai exact, atât clădirea tehnică, cât și cele 15 locuri de parcare și locul de joaca, erau prevăzute în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și în autorizația primită de la primărie și fără de care nu puteau construi acest ansamblu. Prin urmare, în momentul înstrăinării apartamentelor, fiecare proprietar trebuia să primească o cotă-parte din aceste bunuri imobile, care fac parte integrantă din întreg ansamblul.

Au vrut să mai facă un ban grămadă

Motivul pentru care și-au ”păstrat” activul din centrul complexului este câte se poate de simplu: în ”epoca Mazăre”, Gheorghe Oancea, cel care a controlat firma Five Holding, un apropiat al fostului primar, avea de gând să înființeze acolo și un centru SPA și alte ”atracții” pentru locuitorii cu bani. Numai că ”epoca Mazăre” a apus, Gheorghe Oancea a decedat, iar actualii acționari ai societății, urmașii lui Oancea, împreună cu ceilalți ascociați, au preferat, inițial, să păstreze aceast ”obiectiv strategic”, întrucât aveau posibilitatea să vândă apa, curentul, căldura și locurile de parcare pentru vizitatori, la prețurile stabilite de ei, mult mai mari decât pe piața liberă.

La un moment dat, s-au decis să vândă toate aceste bunuri locul la un preț inițial de un milion de euro, bani pe care nu i-a oferit nimeni. Prețul a scăzut la jumătate, apoi la un sfert, însă tot degeaba. Acum, reprezentanții Asociației Ansamblului Rezidențial Spectrum intenționează să dea firma în judecată, pentru a o obliga să le cedeze acest corp tehnic, cu titlu gratuit, exact așa cum prevede legea.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. La Constanta alta planeta, alta tara. Republica Infractorilor imobiliari Constanta!!! Cu primaria in frunte si institutiile statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.